Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" jau priekšlaicīgi ir nodrošinājusi triumfu regulārajā čempionātā. Apskatnieki "ķeltus" jau no pirmās sezonas dienas dēvē par galvenajiem čempionu titula pretendentiem. Vai bostoniešiem izcīnīt kāroto titulu? Šoreiz atbildes meklēsim vēstures statistikas ailēs.

Bostonas "Celtics" atlikušajos mačos jau var ieslēgt tā saukto kruīza kontroli, pārāk neiespringstot uz pēdējo regulārās sezonas spēļu iznākumiem. Jāteic, ka Bostonas vienībai visas sezonas laikā ir izdevies spēju cīnīties par uzvarām sabalansēt ar spēlētāju "nenodzīšanu".

"Celtics" tik tiešām izskatās pēc vēsturiski spēcīgas komandas, pat ja tās potenciālā sezonas beigu bilance statistikas portāla "Basketball-Reference" vērtējumā ir 65-17, kas ir ļoti labs, bet ne vēsturiski labs rādītājs.

Kā iepriekš veicies regulārās sezonas uzvarētājiem? Cik spēcīga salīdzinājumā ar citiem čempioniem ir "Celtics"? Apskatīsim, kā "Celtics" izskatās pēdējo 10 gadu kontekstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp