Laikraksts atklāj, kā Krievijas okupanti vienā mierā saņem Maska "Starlink" termināļus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Neraugoties uz sankcijām, Krievijas karavīri Ukrainā caur melnā tirgus piegādes ķēdēm un starpniekiem turpina saņemt Īlona Maska kompānijas "Starlink" ražotos termināļus. Miljardierim piederošā kompānija "SpaceX" šīs ierīces nav atslēgusi, ziņo Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent", atsaucoties uz izdevumu "Wall Street Journal" (WSJ).

WSJ atklājis, ka krievu starpnieki ierīces nopērk pārdošanas vietnēs tiešsaistē, tostarp internetveikalā "eBay" vai melnajos tirgos Centrālāzijā, Dubaijā un Dienvidaustrumāzijā un pēc tam tās nogādā uz Krieviju.

"Starlink" Ukrainā nodrošina tūlītēju un ātru internetu. Tas ļauj vadīt arī dronus un citas kara tehnoloģijas, kas ir ļoti svarīgas mūsdienu karadarbības sastāvdaļām.

No šīm personām ierīces savāc brīvprātīgie, kuri tās nodod tālāk karavīriem Ukrainā. 

Tāpat "Starlink" ierīces tiek plaši pielietotas Krimas pussalā un citās Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās. 

Pats Masks uzsvēris, ka "neviens terminālis nav ne tiešā, ne pastarpinātā veidā pārdots Krievijai un neviens terminālis Krievijas teritorijā nedarbosies".

2023. gada septembrī Masks paziņoja, ka "Starlink" tomēr netiks aktivizēts Krievijas okupētajā Ukrainas Krimas pussalā, jo Kijiva vēloties to izmantot triecieniem pa Krievijas kuģiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu