Paziņoti Latvijas labākie darba devēji 2023. gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" ikgadējās aptaujas "TOP darba devējs 2022" balvas.
Interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" ikgadējās aptaujas "TOP darba devējs 2022" balvas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien interneta personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia", kas iepriekš zināms kā "CV-Online Latvia", apbalvošanas ceremonijā par labāko darba devēju Latvijā 2023. gadā tika atzīta mazumtirdzniecības ķēde SIA "Lidl Latvija".

Tikmēr otro vietu ieguva AS "Swedbank", bet trešo - SIA "Latvijas aptieka".

Kā labākais darba devējs valsts sektorā 2023.gadā tika apbalvota Rīgas Stradiņa universitāte.

Apbalvojumu "Gada izaugsme" saņēma SIA "Euro Live Technologies".

Apbalvošanas ceremonijā paziņoti arī labākie darba devēji 2023.gadā reģionālajā griezumā. Tostarp Vidzemes reģionā par labāko darba devēju pērn atzīta AS "Fazer Latvija", otro vietu ieguva AS "Cēsu alus", bet trešo - AS "Valmieras stikla šķiedra".

Kurzemes reģionā kā labākais darba devējs pagājušajā gadā tika apbalvots SIA "Lauma Fabrics", otrajā vietā ierindojās SIA "Brabantia Latvia", bet trešo vietu ieguva AS "Diāna".

Zemgales reģionā pirmo vietu ieguva AS "Virši-A", kam sekoja AS "Dobeles dzirnavnieks" un SIA "Bauskas alus", bet Latgales reģionā par labāko darba devēju tika atzīts AS "Latvijas maiznieks", otro vietu ieguva SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", bet trešā vieta tika piešķirta AS "Latgales piens".

Tāpat apbalvoti tika uzņēmumi virknē biznesa kategoriju. Tirdzniecības sektorā par uzvarētāju tika atzīta SIA "Lidl Latvija", kam sekoja AS "Virši A" un SIA "Circle K Latvia", savukārt finanšu sektorā kā labākais darba devējs 2023.gadā tika apbalvota AS "Swedbank", otro vietu ieguva AS "SEB banka", kamēr trešo vietu ieguva AS "Balta".

Ražošanas sektorā pirmo vietu ieguva AS "Madara Cosmetics", otro - AS "Grindeks", bet trešo vietu ieguva AS "Latvijas finieris". IT un telekomunikāciju sektorā par labāko darba devēju pagājušajā gadā atzīts SIA "Latvijas Mobilais telefons", kam sekoja SIA "Tet" un SIA "Bite Latvija". Savukārt transporta un loģistikas sektorā pirmo vietu ieguva AS "Air Baltic Corporation", otro - SIA "DPD Latvija", savukārt kā trešais labākais darba devējs pērn transporta un loģistikas sektorā apbalvota SIA "Ominva".

Tikmēr "HoReCa" jeb viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas sektorā par labāko darba devēju pērn atzīta AS "Lido", otrā vieta piešķirta SIA "Hotel Jūrmala SPA", bet trešo vietu ieguva SIA "BBH Investments", kas pārvalda "Baltic Beach Hotel". Kamēr starptautisko biznesa pakalpojumu sektorā pirmo vietu saņēma SIA "Circle K Business Centre", otro - "Accenture" Latvijas filiāle, savukārt trešo - "SEB banka" grupas uzņēmums "SEB Global Services".

LETA jau vēstīja, ka trešdien notika interneta personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia" 2023.gada Latvijas labāko darba devēju apbalvošanas ceremonija.

Uzņēmums jau 13.gadu veicis apjomīgāko darba ņēmēju aptauju "TOP darba devējs", lai vairākās kategorijās noskaidrotu Latvijā populārākos un atzītākos darba devējus. Pēc aptaujas rezultātiem, darba ņēmēju vērtējumā tikai viens uzņēmums labāko darba devēju "TOP50" sarakstā savu pozīciju ir saglabājis, savukārt, 13 darba devēji šajā sarakstā ir atgriezušies vai iekļuvuši pirmo reizi.

Kopumā aptaujā "TOP darba devējs 2023" piedalījās rekordliels respondentu skaits, vairāk nekā 17 000, kas balsoja par aizvadītā gada iekārojamāko darba devēju, gan arī nosakot līderus biznesa sektoros un reģionos. Aptaujā arī noskaidrots un pasākumā tiks apbalvots uzņēmums, kas iegūs titulu "Gada izaugsme", labāko darba devēju sarakstā pavirzoties par visvairāk vietām uz augšu, kā arī labākais darba devējs valsts sektorā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu