FOTO un VIDEO Krieviju skar vērienīgākie plūdi 70 gadu laikā. Straume nes tiltu, uz kura atrodas cilvēki (1)

Apollo.lv
Papildināts 18:48, 10. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pārrautā Urālas upes aizsargdambja dēļ Krievijā un Kazahstānā izcēlušies lielākie plūdi 70 gadu laikā. Vairāk nekā 100 000 cilvēkiem likts evakuēties, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Krievijā plūdi skāruši Urālus, Volgas akvatoriju un Sibīrijas rietumus, Kazahstānā – Urālas un Tobolas upju apkaimi.

Orenburgas apgabalā svētdien tika izsludināta federāla ārkārtas situācija pēc tam, kad Urālas upe appludināja Orsku un bīstamu līmeni sasniedz arī Orenburgā.

Vietējās amatpersonas prognozē, ka "sarežģītā situācija" varētu turpināties līdz aprīļa beigām.

Krievijas Orenburgas apgabalā turpinās spēcīgi plūdi, un ūdens līmenis Urālas upē turpina kāpt.

Orenburgas pilsētā ūdens līmenis upē šorīt sasniedza 9,78 metrus, kas ir pusmetru virs kritiskā līmeņa, paziņoja pilsētas administrācija. Pilsētā applūduši vairāki rajoni.

Eksperti lēš, ka ūdens līmenis Urālas upē palielināsies vēl par 30 līdz 70 centimetriem, ziņoja aģentūra TASS.

"Nexta" vēsta, ka citā pilsētā plūdi sagrāva tiltu, uz kura atradās cilvēki. Sagrauto tilta daļu straume īslaicīgi nesa, līdz iedzīvotājiem izdevās nokļūt upes otrajā krastā. Nav informācija par to, vai kāds negadījumā cietis.

Varasiestāžu apkopotā un šodien publiskotā informācija liecina, ka Orenburgas apgabalā, kas robežojas ar Kazahstānu, applūdušas kopumā 12 800 mājas. Vairākos ciematos plūdu dēļ pārtraukta elektroapgāde. Tikmēr iedzīvotāju vidū aug neapmierinātība ar varasiestāžu reakciju uz plūdiem un lēno palīdzību.

Orskā vismaz simt krievu vērsušies pie Krievijas diktatora Vladimira Putina, lūdzot palīdzību un kauninot pašvaldību amatpersonas, kuras, pēc viņu domām, rīkojas pārāk kūtri. Kremļa pārstāvji paziņoja, ka Putins saņem ziņas par situāciju, taču neplānojot apmeklēt plūdu skarto reģionu.

Krievijas hidrometeoroloģijas aģentūra "Rosgidromet" lēsa, ka visaugstākais ūdens līmenis Orenburgā tiks sasniegts trešdien un plūdi varētu skart vairākus pilsētas rajonus. Pilsētas mērs Sergejs Salmins brīdina par līdz šim nepieredzētiem plūdiem, kuru dēļ varētu būt nepieciešama piespiedu evakuācija.

Varasiestādes brīdinājušas arī par ūdens līmeņa celšanos Tobolā, kas var apdraudēt Tjumeņas un Kurgānas apgabalu Sibīrijā. Kurgānā, kur dzīvo ap 300 000 cilvēku, sākta preventīva evakuācija un no mājām prom devies 571 cilvēks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu