Bijušais Vācijas kanclers Šrēders zaudē tiesas prāvā pret "Bild" par interviju ar Navaļniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders.
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders. Foto: Kay Nietfeld/AP

Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders zaudējis tiesas prāvā pret Vācijas laikrakstu "Bild" par 2020.gadā publicēto interviju ar Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kurš ekskancleru nosauca par diktatora Vladimira Putina "izsūtāmo zēnu" un apsūdzēja viņu slepenu maksājumu saņemšanā.

Tiesas lēmums tika pasludināts trešdien.

"Tādējādi ir skaidrs - frāzes, ko Putina galvenais sāncensis Aleksejs Navaļnijs sacīja intervijā par Putina draugu Šrēderu, laikrakstam "Bild" bija tiesības publicēt," norādīja izdevums, komentējot ilggadējās tiesvedības iznākumu.

2020.gada 7.oktobrī Navaļnijs, kurš tobrīd Vācijā ārstējās pēc mēģinājuma noindēt viņu ar nervus paralizējošu kaujas vielu no "Novičok" grupas, intervijā "Bild" sacīja, ka Šrēders saņem slepenus maksājumus no Putina, taču atzina, ka pierādījumu viņam nav.

"Viņš tomēr ir Eiropas varenākās valsts bijušais kanclers. Tagad viņš ir Putina izsūtāmais zēns, viņš aizstāv slepkavas," intervijā sacīja Navaļnijs, kurš februārī nomira Sibīrijas soda izciešanas kolonijā.

Sociāldemokrāts Šrēders, no 1998. līdz 2005.gadam esot Vācijas kanclera amatā, cieši sadarbojās ar Putinu un vēl arvien apgalvo, ka ir viņa draugs. Pēc aiziešanas no politikas Šrēders darbojās Krievijas energoresursu biznesā.

Ekskanclers iesūdzēja tiesā "Bild" par apsūdzību izplatīšanu, neprasot viņa paša komentārus. Viņš Navaļnija sacīto par slepeniem maksājumiem nosauca par apzināti kļūdainu un pieprasīja tiesai aizliegt Navaļnija apgalvojumu izplatīšanu.

Pēc prāvas zaudēšanas Šrēders nav tiesas spriedumu pārsūdzējis, tāpēc būs spiests segt visus tiesas izdevumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu