Vīrietis samaksā par vienu nakti slavenā Ņujorkas viesnīcā un gadiem tur dzīvo bez maksas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Samuel LC/Shutterstock

Kāds ņujorkietis veiksmīgi nodzīvoja piecus gadus slavenajā viesnīcā "New Yorker Hotel", nemaksājot ne centa, vēsta medijs "Insider".

Saskaņā ar Manhetenas apgabala prokurora biroju policija arestēja Miku Bareto februārī, apsūdzot viņu par krāpniecisku īpašuma ierakstu iesniegšanu. Viņš mēģinājis pieprasīt īpašumtiesības uz viesnīcu.

Prokurori sacīja, ka vīrietis izvairījies no tūkstošiem dolāru  maksāšanas, izmantojot maz zināmu vietējo mājokļu likumu.

Bareto tika izvirzītas 24 apsūdzības, tostarp par 14 krāpšanas noziegumiem. Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriests vairāku gadu cietumsods.

Bareto iemitinājās slavenajā viesnīcā 2018. gadā, uzzinot par Ņujorkas īres stabilizācijas kodeksu. Likums piešķir tiesības pieprasīt īres līgumu uz sešiem mēnešiem īrniekiem, kuri dzīvo atsevišķās telpās ēkās, kas celtas pirms 1969. gada.

Par vienu nakti numuriņā viņam bija jāsamaksā 200,57 ASV dolāru, taču viņš nosprieda, ka patiesībā esot šo telpu īrnieks. Tāpēc viņš viesnīcai pieprasīja īres līgumu uz sešiem mēnešiem, taču tika nekavējoties izlikts no viesnīcas.

Viņš stāstīja, ka nākamajā dienā devās uz tiesu. "Tiesnesis noraidīja. Es iesniedzu apelācijas sūdzību štata Augstākajā tiesā, un es uzvarēju apelācijas sūdzībā," viņš vēstīja.

Tiesnesis lika viesnīcai Bareto atdot numuriņa atslēgas. Bareto tur dzīvoja līdz 2023. gada jūlijam, nemaksājot par īri, jo ēkas īpašnieki nekad nav vēlējušies ar viņu vienoties par īres līgumu, taču tajā pašā laikā nevarēja viņu arī izmest.

Manhetenas prokurori atzīst, ka tiesa piešķīra Bareto viņa istabu kā "īpašumu".

Taču 2019. gadā vīrietis tīmekļa vietnēs augšupielādēja viltotu aktu, kura mērķis bija nodot sev īpašumtiesības uz visu ēku. Pēc tam vīrietis mēģināja iekasēt maksu no dažādām iestādēm un cilvēkiem, uzdodoties par ēkas īpašnieku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu