"Es tur redzu sevi." "Celtics" leģenda būtu gatavs palīdzēt Porziņģim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Leģendārais basketbolists Kevins Gārnets podkāstā "Ticket & The Truth", kuru vada kopā ar kādreizējo cīņu biedru Polu Pīrsu, norādīja, ka spētu palīdzēt Kristapam Porziņģim ar vairāku spēles elementu uzlabošanu.

Gārnets lielu daļu savas garās karjeras laikā tika uzskatīts par vienu no labākajiem spēka uzbrucējiem līgā. Viņš spēlēja laikā, kad garā gala basketbolisti uzbrukumā vairāk strādāja ar muguru pret grozu. Šobrīd 4. un 5. numura pozīcijas basketbolisti bieži vien izvēlas grozam uzbrukt pēc dribla vai arī ar tālmetienu, tāpēc spēle postā vairs nav tik populārs risinājums.

Statistika liecina, ka Porziņģis šosezon ir efektīvākais spēlētājs postā. Tomēr Gārnets uzskata, ka viņš latviešu basketbolistam varētu palīdzēt šajā spēles elementā kļūt spēcīgākam. Leģendārais basketbolists minēja arī citus spēlētājus, kuriem, viņaprāt, spētu palīdzēt uzlabot prasmes zem groza.

"Kad postā redzu Porziņģi, Karlu Entoniju Taunsu vai [Entoniju] Edvardsu, es redzu, ka varētu viņiem palīdzēt ar savām zināšanām. Es redzu, kā viņi domā. Varētu viņiem iedot scenāriju, kuram sekot konkrētās situācijās.

Kad Porziņģis spēlē postā, es ieteiktu ieteiktu citu pieeju. Tādējādi pret viņu biežāk tiktu pārkāpti noteikumi. Dažkārt aizsargi viņu sagaida jau uz soda metiena līnijas. Ir veidi, kā viņš varētu tikt tuvāk grozam. Es tur redzu sevi. Lielu daļu no tā, ko redzu viņa izpildījumā, darīju arī es," sacīja Gārnets.

47 gadus vecais basketbolists NBA spēlēja no 1995. līdz 2016. gadam. Savas karjeras laikā viņš kļuva par NBA čempionu, kā arī regulārās sezonas MVP. Tāpat viņa vārds deviņas reizes tika iekļauts NBA regulārās sezonas simboliskajā pieciniekā. Čempiona trofeju viņš kopā ar "Celtics" cēla 2008. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu