Makrons pieļauj, ka olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas norises vietu varētu pārcelt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz iespēju, ka Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija drošības apsvērumu dēļ var tikt pārcelta no Sēnas upes uz stadionu "Stade de France".

"Ja drošības riski būs pārāk augsti, tad mums ir arī B un C scenāriji," par atklāšanas ceremonijas norises vietu medijiem BFM-TV and RMC sacīja Makrons.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles tiks atklātas 26.jūlijā, un plānots, ka to atklāšanas ceremonija būs pirmā, kas nenotiks stadionā. Iecerēts, ka aptuveni 10 500 sportistu uz laivām veiks sešu kilometru maršrutu pa Sēnas upi.

Kā norādīja Francijas prezidents, lai mazinātu drošības riskus, spēļu organizatori varētu saīsināt maršrutu pa upi, vai arī pārcelt parādi uz "Stade de France".

Sākotnēji spēļu organizatori plānoja grandiozu parādi ar 600 000 skatītāju klātbūtni Sēnas krastos. tomēr drošības apsvērumu un loģistikas dēļ skatītāju skaits samazināts līdz provizoriskiem 300 000. Tāpat nolemts, ka tūristi bez maksas nevarēs apmeklēt atklāšanas ceremoniju un tā būs pieejama vien ielūgumus saņēmušajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu