Medijs: Izraēlas premjers armiju mudinājis gatavoties uzbrukumam Irānai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: Roman Yanushevsky/Shutterstock

ASV medijs "Washington Post" norādījis, ka Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Izraēlas armijai lūdzis sagatavot sarakstu ar mērķiem Irānā, pa kuriem veikt atbildes triecienus, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "The Moscow Times". 

Kāda diskusijai pietuvināta amatpersona izdevumam norādījusi, ka Izraēla plāno atbildes triecienus, kas "nodos ziņu" Irānai, bet nenogalinās. Izraēlas militāri politiskais kabinets apsver divus variantus – triecienu mērķiem Teherānā vai kiberuzbrukumu.

"Visi piekrīt tam, ka Izraēlai ir jāatbild. Taču jautājums paliek par to, kad reaģēt un kā reaģēt," norādīja avots. 

ASV prezidents Džo Baidens jau norādījis, ka ASV armija neiesaistīsies uzbrukuma operācijās Irānā. 

Jau ziņots, ka Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi pirmdien paziņojis, ka Izraēla atbildēs uz Irānas raķešu un dronu uzbrukumu nedēļas nogalē, bet nepaskaidroja, kā tieši.

Halevi sacīja, ka Izraēla vēl apsver turpmākos soļus, bet uzsvēra, ka atbilde tiks dota.

Jau vēstīts, ka Irāna naktī no sestdienas uz svētdienu uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēlai un sabiedrotajiem izdevās pārtvert.

Irāna paziņoja, ka tā ir atbilde uz 1.aprīlī notikušo uzbrukumu Irānas vēstniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu.

Teherāna pēc uzbrukuma pavēstīja, ka atriebes akcija pret Izraēlu "uzskatāma par noslēgušos", un brīdināja Izraēlu neatbildēt uz to.

Starptautiskā sabiedrība ir nosodījusi Irānas uzbrukumu un aicinājusi visas puses uz savaldību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu