Balinska pārstāvētā "Panthers" kluba vadības līmenī veiktas izmaiņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bils Zito
Bils Zito Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" ģenerālmenedžeri Bilu Zito iecēlusi arī hokeja operāciju prezidenta amatā, vēsta vienība.

Tāpat ar Zito pagarināts līgums uz vairākām sezonām.

59 gadus vecais Zito kā ģenerālmenedžeris "Panthers" komandai pievienojās pirms četriem gadiem un visas četras sezonas vienība spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Visās četrās sezonas floridieši izcīnījuši vairāk nekā pusi uzvaru. Savukārt 26 gados pirms Zito ierašanās vienība vien trīs reizes spēja pārvarēt 50% uzvarēto maču robežu.

"Esmu saviļņots un jūtos pagodināts," par iecelšanu jaunā amatā sacīja Zito. "Un esmu pateicīgs, ka varēšu turpināt būvēt komandu un mēģināt sasniegt izvirzītos mērķus."

Zito esot ģenerālmenedžera amatā "Panthers" līgā ir bijusi piektā izcīnītajās uzvarās, pirmā panākumos, kuros vajadzējis atspēlēties, pirmā uzvarās papildlaikā un līdere izpildītajos metienos. Vairāk gūto vārtu četru sezonu laikā ir vien Kolorādo "Avalanche" vienībai.

2022.gadā "Panthers" tika pie Prezidenta kausa, ko pasniedz regulārā čempionāta uzvarētājiem, bet pērn sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā zaudēja Vegasas "Golden Knights".

Zito pagājušajā nedēļā arī tika apstiprināts par ASV 2026.gada olimpiskās izlases ģenerālmenedžera Bila Gerina asistentu.

Kā zināms, Balinskis "Panthers" sistēmai pievienojās pirms šīs sezonas un regulārajā čempionātā aizvadījis 25 spēles, kurās izcēlies ar trim (1+2) punktiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tāpat latviešu aizsargs janvāra sākumā pagarināja līgumu ar komandu vēl uz diviem gadiem līdz 2025./2026.gada sezonas beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu