Neatkarības atjaunošanas dienā Rēzeknē notiks militārā parāde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītā Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku militārā parāde pie Alūksnes Jaunās pils.
Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītā Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku militārā parāde pie Alūksnes Jaunās pils. Foto: LETA/LETA

Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rēzeknē notiks Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu militārā parāde un virkne citu svētku pasākumu, ziņo pašvaldība.

Šogad pēc 12 gadu pārtraukuma Rēzeknē atgriezīsies parāde, ko varēs vērot klātienē un tiešraidē translēs Latvijas Televīzija.

Uz Latvijas Brīvības svētku pasākumiem Rēzeknē pulcēsies Nacionālo bruņoto spēku vienības un Iekšlietu ministrijas padotības iestādes. Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem šajā dienā būs iespēja vērot gan karavīru un militārās tehnikas parādi, gan dažādu vienību paraugdemonstrējumus, vienību informatīvos stendus un tehnikas izstādi, koncertu, sporta aktivitātes, kā arī apmeklēt mājražotāju tirdziņu.

Svētku programma sāksies plkst.9 ar dievkalpojumu Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē.

No plkst.11 notiks militārā parāde pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai", bet no plkst.12 - Rēzeknes 2.vidusskolas stadionā noritēs Valsts robežsardzes kinologu ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumi.

Dienas gaitā dažādi svētku pasākumi notiks Festivāla parkā, stāvlaukumā pie Rēzeknes Kultūras nama un Rēzeknes Olimpiskā centra futbola laukumā.

Latgales vēstniecībā "Gors" plkst.15 sāksies Zemessardzes orķestra un Amerikas Savienoto Valstu Gaisa spēku Eiropā orķestra koncerts. Bezmaksas ieejas kartes Latgales vēstniecības informācijas centrā.

Jau tradicionāli 4.maijā Nacionālie bruņotie spēki rīko militāro parādi kādā no Latvijas vēsturiskajiem novadiem, informē pašvaldībā. Pērn parāde notika Vidzemē, Alūksnē, bet šogad šo Latvijas valsts svētku pasākumu uzņem Rēzekne. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldību.

Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, 2012.gadā aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju - valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu. Pirmā šāda diena notika 2012.gadā Rēzeknē. Kopš 2013.gada tā norit ar devīzi "4.maijs - Brīvības svētki".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu