"Nekad mūžā nebiju jutusi tādas sāpes." Influencere gandrīz zaudē kājas "TikTok" izaicinājumā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: reels_do_momento/TikTok/Apollo.lv kolāža

Lai izpatiktu saviem diviem miljoniem sekotāju, ietekmīga brazīliešu influencere MC Thammy aprīļa sākumā piedalījās "TikTok" izaicinājumā, kas kā sērga pārņēmis Brazīliju. Viss beidzās gandrīz ar kāju pirkstu amputāciju, raksta "Daily Star".

Izaicinājums ir šķietami vienkāršs: pēc iespējas ilgāk kailām kājām jānostāv bļodā ar sāls un ledus maisījumu. Nekad to nemēģiniet!

MC Thammy, īstajā vārdā Temija Kerolaina, izaicinājumā ieguva pirmās un otrās pakāpes pēdu apdegumus. Viņa stāsta: "15 minūtes pavadīju, stāvot bļodā, kurā ledus samaisīts ar rupjo sāli. Kad izkāpu no bļodas, nekad dzīvē nebiju jutusi tādas sāpes. Trīs kāju pirksti bija kļuvuši melni. Kājas sāka pietūkt. Devos uz slimnīcu, un ārsts teica, ka ir milzīgs trombozes risks. Ja es būtu paturējusi kājas tajā maisījumā vēl minūti ilgāk, kāju pirkstos sāktos nekroze un tos nāktos amputēt."

Kāpēc sāls un ledus maisījums ir tik bīstams?

Sāls, ūdens un ledus maisījums kopā ar ķermeņa izdalīto siltumu rada unikālu ķīmisku reakciju, kas pazemina ledus temperatūru līdz -28 ºC. Tādā aukstumā, ādai esot ciešā saskarē ar ledu, jau pēc divām trim minūtēm sākas ādas apdegums. Apsaldējumiem ir nepieciešams laiks, lai attīstītos, jo asinis kristalizējoties izraisa bojājumus lēni, taču sāls un ledus maisījums izraisa traumas daudz ātrāk, bojājot ādu un nervu galus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu