VIDEO Bļugers ar rezultatīvu piespēli atkārto savu sezonā iekrāto punktu rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers un Tailers Maierss
Teodors Bļugers un Tailers Maierss Foto: Reuters Connect/Scanpix

Ar rezultatīvu piespēli otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pārspēt Kalgarī "Flames" komandu.

Bļugers mača 12. minūtē ar teicamu piespēli palīdzēja Taileram Milleram mazākumā gūt spēles pirmos vārtus.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, no kurām divas minūtes un trīs sekundes spēlēja mazākumā. Viņa kontā rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs no trim uzvarēti iemetieni un pozitīv lietderības koeficients +1.

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs šoreiz nebija pieteikumā, bet mājinieku vārtos ar 39 no 40 atvairītiem metieniem atgriezās Tečers Demko, kurš ceļgala traumas dēļ nebija spēlējis kopš 9.marta, kopumā izlaižot 14 spēles.

Pa vārtiem "Canucks" labā šajā mačā guva arī Nils Hoglanders, Dakota Džošua un Džonatans Teners Millers, bet "Flames" rindās vienīgais precīzais metiens Breidena Pahala rēķinā.

Bļugers šosezon 67 spēlēs ticis pie 28 (6+22) punktiem, kas ir atkārtots latviešu uzbrucēja karjeras rekords. Viņa kontā arī 31 soda minūte un pozitīvs lietderības koeficients +7.

Tikmēr ŠIlovs šosezon "Canucks" rindās laukumā devies četros mačos, izcīnījis trīs uzvaras, atvairījis 88,1% metienu un vidēji spēlē savos vārtos ielaidis 2,47 ripas.

"Canucks" ar šo uzvaru garantēja sev pirmo vietu Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē ar 109 punktiem 81 spēlē saglabā otro vietu.

Regulārā čempionāta pēdējo maču Vankūveras vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Vinipegas "Jets" hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu