Bļugers un "Canucks" jau priekšlaicīgi uzzinājuši savus pretiniekus "play-off" pirmajā kārtā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters Connect/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi savus pretiniekus pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

"Canucks" tiešie konkurenti cīņā par 1. vietu Rietumu konferencē Dalasas "Stars" aizvadītās nakts mačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sentluisas "Blues". Ar šo uzvaru "Stars" sasniedza 113 izcīnīto punktu atzīmi.

Tādējādi nedz "Canucks", nedz Edmontonas "Oilers", kuriem ir attiecīgi 109 un 108 punkti, regulārās sezonas pēdējā spēlē vairs nevarēs apsteigt "Stars" vienību.

"Canucks" kā Klusā okeāna divīzijas uzvarētājiem būs jātiekas ar vienu no divām "wild card" komandām. Ņemot vērā, ka "Canucks" ir vājākā no divām Rietumu konferences divīziju uzvarētājām, tai pirmajā kārtā būs jātiekas ar spēcīgāko no "wild card" komandām jeb Nešvilas "Predators". 

Nešvilas vienībai šobrīd ir 99 punkti, bet uzreiz aiz viņiem ar 97 punktiem ierindojas Losandželosas "Kings". Losnadželosas komandai vēl atlikusi viena spēle, bet viņi augstāk par otro "wild card" pozīciju jeb 8. vietu Rietumu konferencē pakāpties vairs nevar. Pat neizšķirta punktu skaita gadījumā tabulā augstāk būs "Predators" hokejisti, jo viņiem būs vairāk uzvaru, kas izcīnītas pamatlaikā vai pagarinājumā (šobrīd 44 pret 41).

Šajā sezonā "Canucks" uzvarēja visās trīs spēlēs, kurās krustoja nūjas ar "Predators":

  • 25. oktobrī 3:2,
  • 1. novembrī 5:2,
  • 20. decembrī 5:2.

Decembra spēlē Bļugers guva vārtus "Canucks" uzvarā pār "Predators".

"Canucks" un "Predators" komandas nekad iepriekš nav izcīnījušas Stenlija kausu. Vankūvera trīs reizes spēlējusi finālā, no kurām pēdējā bija 2011. gadā, kad septiņu sērijā nācās atzīt Bostonas "Bruins" pārākumu.

"Predators" vienīgo reizi Stenlija kausa finālā spēlējusi 2017. gadā, sērijā ar 2-4 piekāpjoties Pitsburgas "Penguins".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu