"Islāma valsts" kaujinieki Sīrijā nogalinājuši 20 valdībai lojālo spēku pārstāvjus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki ceturtdien nogalināja 20 Sīrijas karavīrus un valdību atbalstošu spēku pārstāvjus, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Divos uzbrukumos, kas notika Sīrijas valdības kontrolētos rajonos, tika nogalināti 16 karavīri un valdūbu atbalstošu grupējumu kaujinieki. Starp nogalinātajiem bija vismaz deviņi grupējuma "Kudsas brigāde" kaujinieki. Šis palestīniešu kaujinieku grupējums pēdējos gados ir saņēmis atbalstu no Damaskas sabiedrotās Maskavas.

Četri Sīrijas karavīri tika nogalināti citā "Islāma valsts" uzbrukumā militāram objektam Albukamalā valsts austrumos, un vēl divi karavīri tika saņemti par ķīlniekiem.

SOHR atgādināja, ka marta beigās "Islāma valsts" kaujiieki pēc uzbrukuma no slēpņa "sodīja ar nāvi" astoņus Sīrijas karavīrus.

"Islāma valsts" 2014.gadā ieņēma plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, pasludināja tajās ''kalifātu" un uzsāka terora īstenošanu.

"Islāma valsts" 2019.gadā cieta teritoriālu sakāvi Sīrijā, bet šī grupējuma atliekas vēl turpina veikt uzbrukumus ar cilvēku upuriem, pārsvarā vēršoties pret valdības armiju un to atbalstošiem spēkiem, kā arī kurdu kaujiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu