Sprādziens Irākas armijas bāzē nogalinājis vienu cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kalso militārā bāze Irākā.
Kalso militārā bāze Irākā. Foto: Reuters/ScanPix

Irākas armijas bāzē, kur stacionēti proirāniskie paramilitārie spēki, 19. aprīlī tika sarīkots sprādziens, nogalinot vienu cilvēku un vairākus ievainojot, pavēstīja divi ziņu avoti drošības spēkos.

Sprādziens notika Kalso bāzē, kur ir stacionēts kādreizējais proirāniskais paramilitārais grupējums "Hashed al-Shaabi", kas tagad ir integrēts Irākas regulārajā armijā.

Iekšlietu ministrijas amatpersona sacīja, ka sprādzienā nogalināts viens cilvēks un ievainoti astoņi. Armijas amatpersona pavēstīja, ka ir ievainoti trīs Irākas armijas karavīri.

"Hashed al-Shaabi" paziņoja, ka uzbrukumā ir nodarīti "materiālie zaudējumi" un ir cietušie, bet neprecizēja ievainoto skaitu. Organizācija informēja, ka "sprādzienā" ir cietušas tās telpas šajā bāzē un uz notikuma vietu ir nosūtīti izmeklētāji.

Atbildot uz ziņu aģentūras AFP jautājumiem, ziņu avoti neminēja atbildīgo par šo uzbrukumu un nepateica, vai tas bijis drona trieciens.

"Sprādziens skāra aprīkojumu, ieročus un automašīnas," sacīja Iekšlietu ministrijas amatpersona. Armijas amatpersona sacīja, ka sprādzieni notikuši "noliktavās, kur atradās aprīkojums" un ir izcēlies ugunsgrēks.

ASV armija paziņoja sociālajos medijos, ka nav saistīta ar šo sprādzienu.

"ASV šodien neveica gaisa triecienus," platformā "X" paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

"Hashed al-Shaabi" ir galvenokārt šiītu bruņoto grupējumu alianse, kas tika izveidota cīņai pret sunnītu džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu