Partiju reitings pirms EP vēlēšanām: Līderpozīcijas saglabā NA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās NA ikgadējā kongresā, kurā spriež par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs, valdes locekļi un komisiju pārstāvji.
Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās NA ikgadējā kongresā, kurā spriež par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs, valdes locekļi un komisiju pārstāvji. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu rīt, tajās visvairāk balsu savāktu Nacionālā apvienība (NA), kuru pašlaik atbalsta 11,9% vēlētāju, liecina pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Partiju reitingā uz EP vēlēšanām aiz NA aprīlī sekojusi "Jaunā vienotība" (JV), par kuru plānojuši balsot 7,5% aptaujāto, un "Saskaņa" ar 6,9% atbalstu. Salīdzinot ar aptauju martā, pirmais trijnieks ir zaudējis vēlētāju atbalstu, bet JV un " Saskaņa" reitingā apmainījušās vietām. Martā par NA bija gatavi balsot 12,7%, par "Saskaņu" - 8,9%, bet par JV - 8,7% aptaujāto vēlētāju.

Aprīļa aptaujā atbalstu "Progresīvajiem" pauduši 6,6% respondentu, partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - 4,9%, "Apvienotajam sarakstam" (AS) - 4,3%, "Stabilitātei!" - 3,8%, bet "Latvijas attīstībai" (LA) - 3,2% aptaujāto. Salīdzinot ar marta aptaujas datiem pieaudzis atbalsts "Progresīvajiem", kuriem pirms mēneša atbalstu pauda 5,7% aptaujāto, bet balsotāju loks nedaudz samazinājies LPV, par kuriem iepriekš vēlēt bija gatavs 5,1%. Martā "Stabilitātei" atbalstu bija izteikuši 4,1%, LA - 4%, bet AS - 3,8%.

Ja EP vēlēšanas notiktu aprīlī, par "Suverēno varu" (SV) balsotu 2,6%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 2,5%, par Jauno konservatīvo partiju (JKP) - 1,7%, "Apvienību jaunlatvieši" (AJ) - 1,1%, Centra partiju (CP) - 1,1%, "Tautas varas spēku" (TVS) - 0,8%, par Kustība "Par!" ("Par!") - 0,8% un par "Tauta. Zeme. Valstiskums" (TZV) - 0,4%

Savukārt martā par SV balsot bija gatavi 2,5%, par ZZS - 2,3%, par JKP - 1,6%, par CP - 1,5%, par "Par!" - 0,8%, par AJ - 0,7%, par TVS - 0,4%, bet par TZV - 0,2%.

21,5% aptaujātajiem aprīlī bijis grūti pateikt, par ko viņi balsos EP vēlēšanās, savukārt 18,4% atzina, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Salīdzinot ar aptauju martā, ir pieaudzis to gan to cilvēku skaits, kuriem ir grūti pateikt savu iespējamo izvēli, gan to balsstiesīgo skaits, kuri nolēmuši vēlēšanās nepiedalīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu