Igaunijā ievērojami paaugstina valsts nodevu par personu apliecinošiem dokumentiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas parlamentā izskatīts Iekšlietu ministrijas ierosinātais likumprojekts par grozījumiem valsts nodevu likumā, kas paredz ievērojami palielināt valsts nodevu par personu apliecinošiem dokumentiem, ziņo Igaunijas raidsabiedrība ERR.

Igaunijā maksu izmaiņas stāsies spēkā no nākamā gada 1. janvāra.

Piemēram, valsts nodeva par personas apliecību būs 45 eiro, nevis 30 eiro (20 eiro un 35 eiro pašapkalpošanā), savukārt valsts nodeva par pases izsniegšanu pieaugs no 45 eiro līdz 60 eiro (35 eiro un 50 eiro pašapkalpošanā).

Valsts nodeva par paātrinātās kārtības ID kartēm, pasēm un uzturēšanās atļaujām pieaugs līdz 250 eiro. Patlaban valsts izmaksas ir attiecīgi 45 eiro, 58 eiro un 64 eiro.

"Valsts nodeva par personu apliecinošiem dokumentiem ir palielināta tikai vienu reizi aptuveni 10 gadu laikā. Vienlaikus ir ievērojami pieaugušas darbaspēka izmaksas un ir radīti jauni un ērtāki dokumentu pieteikšanas un saņemšanas veidi un e-risinājumi," skaidro Igaunijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

Portāls "Apollo.lv" janvārī ziņoja, ka Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sadarbībā ar Iekšlietu ministriju (IeM) un Ministru kabinetu (MK) vienojusies valsts nodevu par pasi palielināt par 4 eiro.

Iepriekš nodevu par pasi tika rosināts palielināt divas reizes, līdzšinējo 30 eiro vietā iedzīvotājiem liekot maksāt 60 eiro.

Apstiprinot jauno risinājumu, valsts nodeva par pases izsniegšanu paātrinātā kārtībā divu darba dienu laikā tika noteikta 60 eiro apmērā līdzšinējo 55 eiro vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu