Igaunijā veikala vadītāja nelikumīgi noalgotam darbiniekam maksājusi ar vecu ēdienu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ArieStudio/Shutterstock

Igaunijas pilsētas Jehvi veikala "Maxima" vadītāja atbrīvota no amata pēc tam, kad tika konstatēts, ka viņa neoficiāli pieņēmusi darbā cilvēku, kuram samaksāts ar vecu pārtiku, vēsta Igaunijas medijs "Rus.Postimees".

Veikala vadītāja tika atlaista janvārī. Produkti, ar kuriem viņa maksājusi darbiniekam, bija paredzēti izmešanai. Lieta vēlāk nonāca Viru apgabaltiesā.

Vadītāja savu vainu likumpārkāpumā neatzina, lai gan tika iesniegti pierādījumi, ka kāda persona no miskastes izņēmusi pārtiku, ko apstiprināja arī citi veikala darbinieki.

Sievietes bijušais darba devējs tiesā apstiprināja, ka vadītāja patiešām atļāva veikalā strādāt attiecīgajam amatam nekvalificētai personai un samaksāja viņam ar pārtikas atkritumiem.

Darba devējs no videonovērošanas kameru ierakstiem secināja, ka noalgotais vīrietis veikalā strādājis kopumā 27 dienas: veikalā ievedis iepirkumu ratiņus, uzkopis veikala teritoriju, kā arī strādājis pašā veikalā par strādnieku.

Darba devējs veikala vadītājas rīcību raksturojis kā darbinieku paverdzināšanu, jo viņam par darbu samaksāts ar atkritumiem, kam nevajadzētu nonākt uz galda. 

Viru apgabaltiesa sievietes prasību noraidīja un piesprieda viņai segt tiesāšanās izdevumus – kopumā 1750 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu