Briedis atkal "ieslēdzas" par vēlu un vēlreiz piekāpjas Opetaijam (1)

Džeijs Opetaija pret Mairi Briedi
Džeijs Opetaija pret Mairi Briedi Foto: AP/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā pēc tiesnešu lēmuma piekāpās Džeijam Opetaijam, kurš izcīnīja vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu

Tiesneši šo dueli novērtēja ar 117-111, 116-112, 116-112.

Pēc pasīva pirmā raunda otrajā cīņa kļuva aktīvāka un vienā no epizodēm Opetaijam izdevās trāpīgs āķa sitiens ar labo roku. Austrālietis bija ātrāks savās kustībās ringā, savukārt Briedis lika daudz pretiniekam strādāt.

Sestajā raundā Opetaijam padevās pāris precīzi sitieni un ar vienu no tiem viņš pārsita Briedim degunu. Pēc tam latvietis aizvadīja savu labāko raundu šajā cīņā un turpinājumā kļuva aktīvāks. Desmitajā raundā Briedis pārsita Opetaijam degunu un izdarīja vairākus spēcīgus sitienus, izsitot pretinieku no līdzsvara.

Latvijas bokseris 11.raundā cīnījās vēl uzbrūkošāk un piespieda pretinieku pie virvēm. Noslēdzošajā raundā Briedim vajadzēja noslēgt cīņu ar nokautu, lai izvairītos no zaudējuma pēc punktiem, taču austrālietis pēdējās trīs minūtes izturēja.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022.gada jūlijā, kad Austrālijas pilsētā Goldkostā piedzīvoja zaudējumu cīņā ar Opetaiju un atvadījās no IBF čempiona jostas.

Latvietis 2020.gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis ir bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

Briedis savā profesionālajā karjerā izcīnījis 28 uzvaras, piedzīvojot trīs neveiksmes. Viņš ir piekāpies tikai Oleksandram Usikam un Opetaijam.

Savukārt Opetaija savās profesionālā boksa gaitās ticis pie 25 uzvarām tikpat cīņās.

Abi bokseri jau tikās 2022. gada vasarā, kad Opetaija izcīnīja uzvaru pēc punktiem, atņemot Mairim Briedim viņa Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu