Pastāv aizdomas par norovīrusa uzliesmojumu britu kruīza kuģī. Saslimis 251 pasažieris (1)

Apollo.lv
Foto: @MatthewCruises/"X"

Saslimuši simtiem atpūtnieku, kas britu kompānijas "P&O" kruīza kuģī devušies no Sauthemptonas uz Kanāriju salām. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka, visticamāk, konstatēts norovīrusa uzliesmojums, vēsta ASV izdevums "Business Insider".

Kuģis devies 14 dienu kruīzā no Sauthemptonas uz Kanāriju salām.

Avots tabloīdam "Metro" norādījis, ka izolēti vismaz 150 pasažieri. Avots uzsver, ka pēdējo četru dienu laikā uz kuģa apstiprināti vismaz 250 saslimšanas gadījumi, pasažieri "vēmuši publiskās vietās".

"Šis ir nopietns uzliesmojums. Mēs nezinām, kā tas sācies, tas ir bijis uz kuģa jau mēnesi. Arvien vairāk cilvēku saslimst," izdevumam norādījis cits avots. 

"Business Insider nevarēja pārbaudīt šo apgalvojumu patiesumu, taču P&O pārstāvis medijam norāda, ka bijuši daudzi ziņojumi par viesiem ar "slimības simptomiem zarnu traktā."

Uzņēmuma pārstāvis norādījis, ka, "iekāpjot uz kuģa, visiem viesiem tika paziņots par ieviestajiem piesardzības pasākumiem uz kuģa un krastā."

Piektdien "Ventura" darbinieki bija "ieviesuši apstiprinātus un uzlabotus sanitārijas pasākumus" un "Tenerifē notika uzlabota un paplašināta sanitārijas procedūra".

Viens no iespējamiem atpūtnieku simptomu cēloņiem ir norovīruss. Tā ir ļoti lipīga kuņģa slimība, kas izraisa vemšanu un caureju. Ar to var saslimt pēc cieša kontakta ar inficētu cilvēku, pieskāriena mutei ar pirkstiem, kas aiztikuši inficētu virsmu vai priekšmetus, vai arī ēdot bojātu pārtiku, norāda Lielbritānijas nacionālais veselības dienests.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu