Pienācis laiks rēķināt: kam jānotiek, lai Latvija tiktu ceturtdaļfinālā?

Apollo.lv
Papildināts 22:39, 20. maijs, 2024

Pasaules čempionāta hokejā pirmais posms noslēgsies otrdien, 21. maijā. B apakšgrupā trīs no komandām jau ir garantējušas vietu sev ceturtdaļfinālā. Par pēdējo ceļazīmi vēl sacenšas divas izlases - Latvija un Slovākija.

Situācija B apakšgrupā

Šobrīd pirmo vietu ieņem Zviedrija, kura piecās spēlēs ir izcīnījusi 15 punktus. Šī brīža līderei pietiks ar vienu punktu pēdējās divās spēlēs pret Franciju un Slovākiju, lai garantētu sev uzvaru apakšgrupā.

Nākamajā vietā seko ASV (13 punkti), trešajā atrodas Vācija (12 punkti), bet labāko četrinieku noslēdz Slovākija (12 punkti). Interesanti, ka tabulas augšgalā vēl visas četras komandas var uzvarēt apakšgrupā. Zviedrija, ASV un Vācija zemāk par ceturto vietu nokrist nevar, tātad piedalīsies ceturtdaļfinālā. Tomēr Slovākija ir nonākusi interesantā situācijā - tā var gan uzvarēt grupā, gan netikt izslēgšanas spēlēs.

Piekto pozīciju šobrīd ar deviņiem punktiem ieņem Latvijas izlase. Sestajā vietā atrodas Francija (4 punkti), kas vairs ceturtdaļfinālā nevar tikt, bet arī nevar izkrist no augstākās divīzijas.

Šodien, 20. maijā, par izdzīvošanu sacentīsies pēdējo divu vietu īpašnieces - Kazahstāna (3 punkti) un Polija (1 punkts). Dalību augstākajā divīzijā saglabās spēles uzvarētāja.

1. scenārijs - Latvija noslēdz turnīru ceturtajā vietā

Nav gari jārēķina - ir tikai viens veids, kā Latvija var tik ceturtdaļfinālā. Tai ir jāuzvar ASV, bet Slovākijai ir jāzaudē spēlē ar Zviedriju. Abiem šiem rezultātiem ir jānotiek pamatlaikā.

Savstarpējo spēļu dēļ sarkanbaltsarkanajiem nav nekādu iespēju apsteigt Vāciju, pat ja abas izlases spēles apakšgrupā noslēgs ar vienādu punktu skaitu.

Latvijai pietiks ar uzvaru pret ASV pamatlaikā, ja gan Slovākija, gan Vācija paliks bez punktiem. Tādā gadījumā slovākiem būs jādodas mājās.

2. scenārijs - Latvija noslēdz turnīru piektajā vietā

Slovākijai ir jāiegūst viens punkts pret Zviedriju, lai Latvijas izredzes uz ceturtdaļfinālu izgaistu. Lai nekādā gadījumā nenokristu zemāk, latviešiem ir jāiegūst vismaz viens punkts pret ASV.

3. scenārijs - Latvija noslēdz turnīru sestajā vietā

Ja Francijas izlase uzvarēs abas atlikušās spēles pamatlaikā - pret Zviedriju un Vāciju -, tā ar 10 punktiem var apsteigt Latviju.

Situācija A apakšgrupā

Vietu ceturtdaļfinālā ir izcīnījušas trīs komandas - Kanāda (17 punkti), Čehija (15 punkti) un Šveice (14 punkti). Par izslēgšanas spēlēm vēl sacenšas Austrija (7 punkti), Somija (7 punkti) un Dānija (6 punkti).

A apakšgrupas pirmā vieta tiks noskaidrota otrdien, 21. maijā, starp Čehiju un Kanādu. Spēles uzvarētāja ceturtdaļfinālā satiksies ar B apakšgrupas ceturto vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionātā sestajā mačā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Slovākijai un saglabāja iespēju vēl cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. 

Pēc otrajiem Latvijas hokejistu vārtiem fani Ostravu pieskandināja vareni.

Video: Apollo.lv aculiecinieks

Noskaņojums pirms trešā perioda palika nemainīgs – fani parūpējās, lai pirms spēles noslēguma tiek iegriezta kārtīga ballīte.

Video: Apollo.lv aculiecinieks

Kā tad bez svinībām pēc uzvaras? 

Video: Apollo.lv aculiecinieks

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu