2019. gada 15. jūnijā Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis trešajā raundā nokautēja poli Kšištofu Glovacki un sasniedza Pasaules boksa supersērijas finālu.

Briedis apstiprināts par WBO čempionu

Tiesa, pēc šīs cīņas netrūka diskusiju par to, vai latvietis bija pelnījis uzvaru.

Mairim Briedim atņem WBO čempiona jostu

Dueļa norise kopumā tika vērtēta pretrunīgi, jo otrajā raundā Briedis pēc poļa sitiena pa pakausi atbildēja ar spēcīgu sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Turklāt otro reizi viņš poli nokautēja, kad vairākas reizes bija atskanējis otrā raunda beigu zvans.

Pēc skandalozā zaudējuma Briedim Glovackis oficiāli iesniedzis protestu

Pēc cīņas Supersērijas rīkotājs Kaule Zauerlands pie atzina, ka "netīri" boksējušies abi sportisti.

"Jau pirms misēkļa ar zvanu bija divas situācijas, kurās abi bokseri bija pelnījuši sodu. Glovackis pēc Brieža sitiena ar elkoni vēlāk tiesnesim teica, ka viņš var turpināt cīņu, un to arī viņi darīja. Abi bokseri veica paņēmienus, par kuriem es dotu sodus. Brieža elkonis, manuprāt, pat varēja saņemt divus soda punktus," izteicās Zauerlands. 

Pirms cīņas bija paredzēts, ka dueļa uzvarētājam pienāksies ne tikai biļete uz supersērijas finālu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem. Tiesa, WBC nespēja nākt pie kopsaucēja ar supersērijas rīkotājiem un izvēlējās savu jostu "noņemt no galda". Tā vietā, Briedis 10 dienas pēc cīņas tika apstiprināts kā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Polijas mediji par Brieža uzvaru pār Glovacki: Tas ir liels skandāls

Tiesa, minētā josta Brieža īpašumā nepalika ilgi. Pēc abu bokseru dueļa Galovacka pārstāvji iesniedza oficiālus protestus gan, gan WBO, gan WBC organizācijām. WBO Galovacka protestu daļēji apmierināja un noteica, ka Briedim ir 120 dienu laikā jāpiedāvā Glovackim iespēja revanšēties.  Lai izpildītu šo nosacījumu, Briedim būtu jāatsakās no cīņas Pasaules boksa supersērijas finālā pret kubieti Junieru Dortikosu.

Latviešu bokseris šādu nosacījumu neizpildīja, līdz ar to, WBO čempiona josta viņam tika atņemta.

WBC izstājusies no Brieža - Glovacka cīņas; čempiona josta netiks sadalīta

Latviešu bokseris neapšaubāmi ir viens no labākajiem sava amata meistariem visā pasaulē, tāpēc, iesoļojot 2020. gadā, atliek Briedim novēlēt neapstrīdamas uzvaras, lai sāgu ar jostu sadalīšanu un protestu izskatīšanu varētu atstāt 2019. gadā.