Janvāra sākumā dziedātājas un šovu zvaigznes Māras Katarskas tuvinieki cēla trauksmi sociālajos tīklos, ziņojot par dziedātājas pazušanu Ēģiptes pilsētā Hurgadā, kur viņu turējis gūstā un fiziski ietekmējis kāds arābu vīrietis.

Māra par piedzīvotajām šausmām Ēģiptē runājusi arī vairākās intervijās. 

Piemēram, raidījumā "4. studija" viņa atklāja, ka ar arābu izcelsmes vīrieti iepazinusies kādā klubā Ēģiptē. "Kaut kas man viņā pievilka. Sākumā viņš izturējās labi, mēs runājām par kopīgiem nākotnes plāniem," stāsta dziedātāja, kura neslēpj, ka pat apsvērusi domu par bērniņa ieņemšanu.

Tomēr laika gaitā abu attiecības krasi mainījās - vīrietim bijuši iebildumi pret Māras darbu - uzstāšanos viesiem, kuri apmetušies viesnīcā.

Tāpat varmāka aizliedzis Mārai bez viņa atļaujas kaut kur doties un pat sazināties ar savu ģimeni. Vīrietis Māru pirmo reizi piekāvis pēc tam, kad viņa runājusi pa telefonu ar darba devēju: "Viņš reaģēja ļoti asi, palika agresīvs un brutāli mani piekāva. Tā, ka es nevarēju pakustēties."

Vīrietis Mārai sitis pa galvu, spārdījis viņu ar kājām. 

Pēc tam, kad pret Māru tika pacelta roka, vīrietis deva viņai pretsāpju zāles, pēc kuru lietošanas latviete aizmigusi uz 12 stundām.

Pateicoties policijas, Latvijas vēstniecības un Interpola iesaistei, kā arī tam, ka pie Māras Ēģiptē ieradās viņas mamma, jauno dziedātāju izdevās izglābt, tomēr varmāka joprojām ir brīvībā. "Ēģiptes policija Muhamedu tūliņ atbrīvoja – nekas viņam par man nodarīto nebūs. Kad atgriezos Latvijā, viņš no sava jaunizveidotā "Facebook" profila aicināja mani draudzēties. It kā nekas nebūtu bijis, it kā viss būtu kārtībā..." žurnālam "Ieva" šā gada februārī skumji noteica Māra.

Video: Māra Katarska par vardarbību Ēģiptē