"Mammīt, ja tu nebūtu atbraukusi..." Māras Katarskas māte atklāti par meitas Ēģiptē piedzīvotajām šausmām (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Janvāra vidū latviešu dziedātājas un šovā "OKartes skatuve" iepazītās Māras Katarskas māte Aija cēla trauksmi un sociālajā tīklā “Facebook” ziņoja par meitas pazušanu Ēģiptē, Hurgadā, kur viņu turējis gūstā un fiziski ietekmējis nesen iepazītais vīrietis. Ar sabiedrības palīdzību viņa tika pie finansēm, lai dotos pakaļ savai atvasei. Tagad, kad meita nogādāta mājās, mamma žurnālam “Privātā Dzīve” atklāja dažas detaļas par notikušo.

Izdevumam Aija Katarska pastāstīja, ka meita ar vīrieti draudzējusies apmēram divus mēnešus un abi bija noslēguši neoficiālās Orfi laulības, lai varētu dzīvot kopā. “Cik sapratu, viņš ir Vācijas pilsonis, kas darbojas pēc iepriekš atstrādātas shēmas - dzīvo uz sieviešu rēķina.”

Divu mēnešu laikā viņš Māru esot piekāvis veselas trīs reizes un, iespējams, arī sazāļojis: “Protams, es runāju ar viņu par to, taču tur darbojās ļoti spēcīga psiholoģiskā zombēšana.”

“Kad ieraudzīju, kā izskatās Māra, jutu - ja viņš man būtu pa rokai, es spētu nogalināt... Šobrīd ir pieslēdzies Interpols, ir sarosījusies arī Vācija. Man bail kaut ko teikt, bet, cik saprotu, šis cilvēks ir slepkava” žurnālam “Privātā Dzīve” paziņoja mamma.

“Šis ir stāsts ar laimīgām beigām. Kā man meitiņa teica - mammīt, ja tu nebūtu atbraukusi, manis vairs nebūtu,” tā Aija.

Sociālajā tīklā “Facebook” dziedātāja 19. janvārī publiskoja paziņojumu visiem labdariem: “Vēlos no sirds pateikties visiem sirsnīgajiem cilvēkiem, kuri palīdzēja mani atgādāt atpakaļ drošībā.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With One of my favorite human doing what I love the most ?

A post shared by Māra Katarska (@marakatarska) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Black fits for every occasion ?

A post shared by Māra Katarska (@marakatarska) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My happiest days on this planet ?definitely were in Thailand ??

A post shared by Māra Katarska (@marakatarska) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mood

A post shared by Māra Katarska (@marakatarska) on

Kā jau ziņots, ja vien meitene nav īpaši iedziļinājusies arābu kultūrā un tradīcijās, pētījusi islāmu, un viņas zināšanas par Tuvajiem Austrumiem aprobežojas ar tūrisma ceļvežos lasīto, viņa pat nenojauš, ar ko var saskarties. Tā, komentējot Ēģiptē gūstā turētās, no partnera vardarbības cietušās latviešu sievietes Māras Katarskas gadījumu, saka biedrības "Patvērums "Drošā māja"" juriste Gita Miruškina. Lai gan no pieejamās informācijas secināt, kas īsti noticis, nevar, nav izslēgts, ka sieviete saskārusies ar kādu, kas “bordelim piegādā “svaigu gaļu””. Šādu pieņēmumu ekspertei ļauj izteikt pieredze, 20 gadus strādājot ar cilvēku tirdzniecībā cietušām personām.

Miruškina stāsta, ka bieži tiek minēti gadījumi par vīraku, kas izraisa apziņas traucējumus. “Meitene atradās telpā, kurā visu laiku tika kūpināts vīraks. Viņai šķita, ka tur bijusi divas dienas, lai gan patiesībā bija pagājusi jau nedēļa. Mēs neatpazīstam šīs smaržas un garšas un nevaram noteikt, vai tējai kaut kas piemaisīts.”  “Vīraku metode” raksturīga arī Nigērijai.

Mērķis ir sievietes nodarbināšana seksuālo pakalpojumu sniegšanas jomā, bet pirms tam ir jāsalauž viņas griba. “Bordeļiem ir jāpiegādā “svaiga gaļa”. Ar skaistu balto sievieti var labi nopelnīt.”

Pēdējo gadu laikā bijuši vairāki gadījumi, kad mūsu meitenes noslēgušas fiktīvus laulību līgumus ar Ēģiptes pilsoņiem, kuru mērķis bijis iegūt iespēju brīvi pārvietoties pa Eiropas Savienības valstīm.

Juriste atzīst, ka gadījumā ar Māru Katarsku no pieejamās informācijas grūti spriest par viņas iespējamā pāridarītāja mērķiem un motīviem, jo Ofri laulības, kas it kā bija noslēgtas starp Māru un viņas pāridarītāju, nav juridiski saistošas.

Tās izmanto, jo Ēģiptē sabiedrība nepieļauj kopdzīvi pirms laulībām. Tieši tāpēc tiek sarīkota laulību ceremonija, ko vada musulmaņu garīdznieks liecinieku klātbūtnē. Pāris uzņemas saistības Dieva priekšā. Lai gan līgums parasti tiek parakstīts, tas mūsdienās nav saistošs.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu