Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers 7. oktobrī parakstīja vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata un paziņoja, ka savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairs nenodarbosies.

Dailes teātra aktieri izteica neuzticību Džilindžeram. Aktieri medijos publicēja vēstuli, kurā teikts, ka aktieri, balstoties savā ilggadīgā profesionālā pieredzē, zina to prasību kopumu, kurām būtu jāatbilst teātra mākslinieciskajam vadītājam un var saprast, pēc kādiem rezultātiem un kritērijiem var vērtēt viņa darbu ilgtermiņā. Runa nav par formāliem darba līgumā norādītiem darba pienākumiem, bet pēc būtības, norādīts aktieru vēstulē.

25. septembrī notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri. Tajā tika izskatīts viens jautājums - Dž. Dž. Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā periodā. Jāpiebilst, ka toreiz pats Džilindžers atradās ārpus valsts. Aktieris Juris Žagars atklāja, ka aktieru sapulci sasaucis viens no teātra redzamākajiem aktieriem Artūrs Skrastiņš, un viņš pats nav zinājis, ka tobrīd Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs atrodas Indijā.

Pēc Džilindžera un teātra darba attiecību pārtraukšanas, teātra aktrise Rēzija Kalniņa aģentūrai LETA norādīja, ka Dailes teātrī tiks veidota pagaidu mākslinieciskā padome, kas pildīs līdzšinējā teātra mākslinieciskā vadītāja pienākumus.

Lai arī Džilindžers paziņoja, ka no teātra aiziet pavisam, viņa sieva nesen dalījās ar foto, kurā viņas vīrs redzams kopā ar Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu. Vaicājot, vai tas nozīmē, ka Džilindžers tomēr atgriezīsies teātrī, Grencerba atbild: "Džilis nekad nav bijis pavisam prom no teātra un, man šķiet, nekad arī nebūs. Viņš katru dienu lasa, interesējas un dzīvo līdzi notikumiem teātrī, ne tikai Dailē, bet vispār. Viņam tas ir tik ļoti svarīgi."

Īsi pēc tam arī Dailes teātra direktors Andris Vītols pēc desmit gadu ilga darba atstāja amatu. Darba līgums ar Vītolu par teātra vadīšanu noslēgts līdz 2021. gada 3. jūnijam. Vītols paudis gatavību turpināt vadīt teātri līdz jaunā vadītā atrašanai.