Dalīts prieks ir dubultprieks, dalīta bēda - pusbēda. Lūk portāla "Apollo" raksti, ar kuriem sociālajos tīklos ir dalījušies visvairāk cilvēku, informējot, priecējot un aizkustinot lielu sabiedrības daļu.

Kandavas mežā sprāgst kara lādiņi

Šī gada 20. maijā ziņojām, ka meža ugunsgrēka Kandavas pagastā dzēšana nav iespējama kara laika lādiņu sprāgšanas dēļ. Dzēšanas darbiem tika piesaistīti arī Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Ugunsgrēka degšanas platība bija apmēram astoņi līdz deviņi hektāri. Ņemot vērā personāla drošību un notiekošo meža ugunsgrēku tika pieņemts lēmums neveikt vietas pārmeklēšanu. Notikuma vietu vizuāli pārbaudīja tikai pēc ugunsgrēka nodzēšanas.

Šī ziņa nāca laikā, kad vien divas nedēļas atpakaļ mīnas sprādzienā Ādažu poligona teritorijā 6. maijā, bojā gāja Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante, kas piedalījās NATO Otrā pasaules kara spridzekļu neitralizēšanas misijā. Traģiskajā notikumā smagus savainojumus guva vēl divas militārpersonas.

Pavasara pēdējā dienā priecājamies par gaidāmo svelmi

"Nākamnedēļ Latvijā valdīs karstums - gaisa temperatūra vairākās dienās pakāpsies līdz +28..+32 grādiem, apstiprina jaunākās laika prognozes," vēstīja 2019. gada 31. maijā publicētā laika ziņa. Tobrīd vēl neviens nezināja, ka Eiropai priekšā ir gaidāma viena no karstākajām vasarām reģistrētajā vēsturē, un daudzās valstīs svelme sasniegs temperatūras, kas vairāk ir piemērotas tuksnesim, nevis pilsētvidei.

Cilvēkus aizkustina video, kurā meitenīte dzied pēdējo dziesmu savam mirstošajam kaķim

Šis ir video, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu - četrus gadus vecās Abijas dziesma savam 14 gadus vecajam pūkainajam draugam Beilijam ir pēdējā, ko Abija varēs nodziedāt savam draugam. Beilijs bijis slims - viņa nieres esot pārstājušas darboties. Neilgi pēc video uzņemšanas mincis esot miris.

Pēc video ievietošanas internetā, tas aizkustinājis skatītājus visā pasaulē. Ar video dalījušies un to komentējuši vairāki tūkstoši cilvēki. Lai uzmundrinātu bērnu, vairāki cilvēki ir pat sūtījuši dāvanas.