2019. gada februārī strādnieki Igaunijā upē ieraudzīja ledū ielūzušu suni, kas vēlāk izrādījās vilks

Portāla "Postimees" publikācija aizkustināja daudzus populārus medijus visā pasaulē. 

Stāsta sākums

Glābēji starp ledus gabaliem ieraudzīja ūdenī kādu dzīvnieku, kas izskatījās pēc suņa. "Tas peldēja pats, bet tad mēs sākām lauzt ledu," stāsta glābēji.

Kad nosalušais dzīvnieks izkāpa no ūdens, glābēji aptina to ar dvieli un iecēla mašīnā. 

Kad kritiskais moments bija pagājis, glābēji pievērsa uzmanību dzīvniekam: tā ķepas bija pārāk lielas... Varbūt tas ir vilks? Pēc dzīvnieku aizstāvju padoma tas tika nogādāts pie veterinārārstiem. Brauciena laikā dzīvnieks mierīgi gulēja uz ceļiem vienam no glābējiem. 

Veterinārārsti arī ne uzreiz saprata, ar ko saskārušies. Skaidrību viesa kāds mednieks, kurš apstiprināja: uz saviem ceļgaliem glābēji mašīnā tik tiešām sildīja vilku.

Pēc veterinārārstu teiktā, vilks atguvās un kļuva pilnīgi možs. Ņemot vērā, ka vilks jutās labi, viņš vēlāk tika palaists mežā. 

Apkārtējās vides aģentūras dabas nodaļas galvenais speciālists skaidroja, ka vilcēni, kas dzimuši pērn, ap šo laiku vēl teorētiski dzīvo baros un nošķiras tikai pavasarī. Tā kā pavasaris ir tuvu, šis vilks, visticamāk, nepazudīs. 

Tas, ka vilks atradās tik tuvu cilvēkiem, nenozīmē, ka viņš meklēja ēdienu. Jaunie vilki var nokļūt dažādās vietās, jo ir drosmīgāki, viņiem vēl nav bail no cilvēkiem. Iemesls, kāpēc Igaunijā arvien vairāk sastopami vientuļi vilki, esot tas, ka tie intensīvi tiek nogalināti. "Ik gadu Igaunijā nogalina lielu skaitu vilku, kā rezultātā bari tiek iznīcināti," stāsta speciālisti. 

Slavenais vilks - iespējams, latvietis 

Zoologi un vides speciālisti sākuši dzīvnieku pētīt. Tad nonākuši pie sensacionāla secinājuma - slavenais vilks varētu būt latvietis.

Atguvies no narkozes, Igaunijā par suni noturētais vilks atgriezās mežā

24. jūnijā tika publicēta satraucoša vēsts - pasaules slavu iemantojušais igauņu vilks, iespējams, atrasts noslīcināts. Aptuveni nedēļu vilcene tika uzskatīta par pazudušu - dzīvnieks bijis aprīkots ar GPS raidītāju, kurš bija beidzis raidīt signālu.

Par plēsējas likteni tika izvirzītas dažādas versijas un svētdien, 23. jūnijā, tām pievienojusies traģiska iespējamība - Aidu karjera dibenā atrasts noslīcināts dzīvnieks.