Pasaules slavu iemantojušais igauņu vilks, iespējams, atrasts noslīcināts (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mailiis Ollino

Igaunijā no Sindi upes izglābtā un pēcāk savvaļā palaistā vilcene jau aptuveni nedēļu tika uzskatīta par pazudušu - dzīvnieks bijis aprīkots ar GPS raidītāju, kurš bija beidzis raidīt signālu. Par plēsējas likteni tika izvirzītas dažādas versijas un svētdien, 23. jūnijā, tām pievienojusies traģiska iespējamība - Aidu karjera dibenā atrasts noslīcināts dzīvnieks, vēsta portāls "Postimees".

23. jūnija rītā Igaunijas Mednieku biedrībai ticis ziņots par to, ka karjerā atrasts ar ķēdi pie akmens piestiprināts dzīvnieks. Sākotnēji aculiecinieks domājis, ka tas ir suns, taču tad atcerējies par pēkšņo GPS signāla pazušanu. Lai arī vizuāli dzīvnieku atšķirt nav bijis iespējams, vīrietis izlēmis dot ziņu organizācijai, kas nodarbojas ar informācijas ievākšanu par pazudušo dzīvnieku.

» Atguvies no narkozes, Igaunijā par suni noturētais vilks atgriezies mežā

Biedrība ātri reaģējusi uz saņemto informāciju un uz notikuma vietu nosūtījusi ekspertus. "Ierodoties Aidu karjerā, zem ūdens tika konstatēts dzīvnieka apveids, kurš nekustīgi stāvējis straumē ar galvu lejā, bet astes galu - augšā. Nav bijis iespējams noteikt, vai tas ir suns, vai vilks," vēstīts Mednieku biedrības mājaslapā.

Tā kā runa var būt par likumpārkāpumu un šādos gadījumos īpaši svarīga ir pierādījumu nebojāšana, eksperti nolēmuši pašrocīgi neko neaiztikt. Biedrība ziņojusi, ka neskatoties uz to, vai nomirušais dzīvnieks izrādīsies vilks vai nē, tie stingri nosoda notikušo un cer, ka vainīgie tiks saukti pie atbildības.

» Slavenais Igaunijas "suns", kurš izrādījās vilks, iespējams, ir latvietis

Vilcenes meklēšanu kopš trešdienas, 19. jūnija, veica arī Igaunijas vides aizsardzības aģentūras pārstāvji. Svētdien, 23. jūnijā, viņu izmeklēšana esot beigta. Aģentūras pārstāvis portālam "Postimees" paziņojis, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē, otrdien, izmeklēšanas rezultāti tikšot pavēstīti plašākai publikai. Aģentūra nav ne apstiprinājusi, ne noliegusi, ka atrastais dzīvnieks ir slavu iemantojusī vilku meitene.

Aidu karjers Igaunijā.
Aidu karjers Igaunijā. Foto: Erakogu
Atrastais dzīvnieks Aidu karjerā.
Atrastais dzīvnieks Aidu karjerā. Foto: Erakogu
Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu