Foto: Itālijā notikusi spēcīga zemestrīce; cietušo skaits aug

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā Itāliju satricinājusi spēcīga zemestrīce, ziņo ārvalstu mediji. Šobrīd zināms, ka zemestrīcē bojā gājuši vismaz seši cilvēki.

Zemestrīces rezultātā sabrukušas vairākas ēkas, tai skaitā arī vēsturiskas celtnes.

Itālijas Kultūras ministrija norāda, ka pat saskaņā ar provizorisku vērtējumu kaitējums kultūras vērtībām ir būtisks. Televīzijas reportāžās redzamas māju drupas, kāds sagruvis cietokšņa mūris, ieplaisājušas vēsturisku ēku sienas, sabrukuši vai daļēji cietuši baznīcu torņi, vēsta LETA.

Zemestrīces spēks mērāms ar 5,9 ballēm. Tās epicentrs atradies netālu no Modenas, taču pazemes grūdienus varējis just arī citviet.

Zemestrīce notikusi plkst.4.03 pēc vietējā laika (plkst.5.03 pēc Latvijas laika).

Jaunākā informācija liecina, ka dzīvību zaudējuši seši cilvēki. Zemestrīcē cietuši vairāk nekā 50 cilvēki. Upuru skaits varētu pieaugt.

Zemestrīce ilgusi aptuveni 20 sekundes un pēc tās fiksēti arī vairāki pēcgrūdieni. Pēc zemestrīces tūkstošiem Boloņas, Modenas, Ferrāras, Veronas, Ravennas un citu pilsētu nobijušies iedzīvotāji izskrēja uz ielas no savām mājām.

Šī zemestrīce ir spēcīgākā pēdējo trīs gadu laikā. 2009.gadā Itāliju satricināja 6,3 ballu stipra zemestrīce, aiznesot aptuveni 300 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu