Ņujorkā plānots terorakts. Aizturētas četras personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizturētas četras personas, kas plānojušas uzbrukumus Ņujorkas sinagogai un vienai no štatā esošajām ASV armijas bāzēm, trešdien paziņoja apgabala prokurors.

Vīrieši aizturēti, pamatojoties uz aizdomām par sazvērestību nolūkā sarīkot sprādzienu pie sinagogas Bronksas Riverdeilas rajonā, kā arī apšaudīt lidmašīnas Ņujorkas Nacionālās gvardes gaisa spēku bāzē, kas izvietota Stjuarta lidostā Ņūbērgā, teikts prokurora izplatītajā paziņojumā.

Lai iegūtu ieročus, apsūdzētie stājušies sakaros ar kādu Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) informatoru, kas teroristu grupējumam piegādājis ne darba kārtībā esošu raķeti un «inertas sprāgstvielas».

Aizdomās turamie ir: Džeimss Kromtī, pazīstams arī kā Abduls Rahmans, Deivids Viljamss, pazīstams arī kā Dauds jeb vienkārši DL, Onta Viljamss alias Hamza un Lagurjē Pajens jeb Amins un Almondo.

Paziņojumu parakstījis Ņujorkas dienvidu apgabala prokurora vietas izpildītājs Levs Dasēns, kā arī Ņujorkas pilsētas policijas priekšnieks Reimonds Kelijs un FIB vietējā biroja vadītāja vietas izpildītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu