Melnādaino pāra ģimenē piedzimuši trīs albīni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuter»

Kāds brazīliešu melnādaino pāris laidis pasaulē trīs albīnu bērnus.

Rozemerei Fernandišai di Andradžei un viņas partnerim Žoao kopā ir pieci bērni, taču trīs no tiem ir albīni.

Ģenētiskais defekts, kas neļauj veidoties pigmentam melanīnam ādā, matos un acīs, cilvēku vidū sastopams vienā no 17 000 gadījumu. Kā norādīja brazīliešu ģenētikas profesors Valdžirs Balbinu, iespējamība, ka melnādainiem vecākiem, kuriem ir divi melnādaini bērni, piedzims albīns, ir ārkārtīgi maza.

Abiem vecākiem jābūt albīnisma gēna nēsātājiem, lai radītu albīnu. Arī tad iespējamība, ka bērnam būs albīnisms, ir tikai viens pret četri.

Bērnu albīnisma dēļ ģimenei jāsamierinās ar lielākiem izdevumiem, jo šīs anomālijas dēļ viņu organisms nespēj aizsargāt sevi no saules stariem. Tāpat albīni bieži vien cieš no spēcīgas tuvredzības un jūtīguma pret gaismu.

Fernandišu ģimenei ir jāpērk dārgi aizsargkrēmi un papildu drēbes, lai pasargātu savus bērnus no saules gaismas, turklāt bieži vien apsardzes darbinieki netic, ka tie ir viņu bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu