Divus amerikāņus soda par brieža glābšanu bez peldvestēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Diviem Merilendas štata iedzīvotājiem piespriests 90 ASV dolāru (47,6 latu) liels naudas sods par ledū iesprūduša brieža glābšanu, vēsta vietējā prese.

Kā sarunā ar laikrakstu «The Baltomore Sun» atklāja 33 gadus vecais Halils Abuskarans un 46 gadus vecais Džims Hārts, braucot garām Patapsko upei, viņi ieraudzīja ledū iesprūdušu briedi. Krastā atradās arī dabas resursu policijas darbinieki un ugunsdzēsēji, kas apsprieda dzīvnieka glābšanas iespējas.

Kā paskaidroja seržants Braiens Alberts, šāda veida operācija bija saistīta ar nopietniem dzīvības un veselības riskiem. «Šādos gadījumos mēs neriskējam ar cilvēka dzīvību brieža dzīvības dēļ, lai cik cietsirdīgi tas arī neizklausītos.»

Kamēr policisti un ugunsdzēsēji domāja par to, vai ir vērts glābt dzīvnieku, garāmbraucošais Abuskarans un Hārts nolēma rīkoties. Viņi paņēma piepūšamo laivu un devās pie brieža. Galu galā viņiem izdevās salauzt ledu un atbrīvot dzīvnieku, kas, kā izrādījās, bija briežu māte gaidībās.

Neraugoties uz glābšanas mēģinājuma veiksmīgo iznākumu, dabas resursu policijas darbinieks izrakstīja abiem glābējiem soda talonus par to, ka viņu laivā neesot bijis peldvestu. Štata likumi nosaka, ka, atrodoties uz ūdens, katram laivas pasažierim un braucējam jābūt savai glābšanas vestei, lai gan personām vecākām par 16 gadiem tās nav obligāti jāvelk mugurā. Pēc Abuskarana vārdiem, viņa laivā atradās divas vestes, uz ko viņš vairākkārtīgi norādījis policijai. Vīrieši nolēmuši apstrīdēt piespriesto sodu tiesā.

Hārts atklājis, ka viņam zvanījuši vairāki cilvēki, piedāvājot apmaksāt sodu, taču viņš noraidījis šos piedāvājumus, sakot, ne jau naudā ir problēma.

Savukārt Alberts sarunā ar laikrakstu uzsvēris, ka vīriešus varēja sodīt arī par daudz nopietnāku pārkāpumu - nepakļaušanās likumīgai pavēlei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu