Sieviešu dienas rallijā uzvar komanda «Black angels»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

BTA Sieviešu dienas rallijā sestdien uzvaru izcīnīja komanda «Black angels», aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Neskatoties uz nelieliem starpgadījumiem, visas 490 rallija dalībnieces veiksmīgi finišēja iepirkšanās centra «Riga Plaza» autostāvvietā, noslēdzot nu jau trešo Starptautiskajai sieviešu dienai veltīto ralliju.

Pirmo vietu izcīnīja Lienes Čivželes un Elīnas Bules komanda «Black angels», otrajā vietā ierindojās Māras Beļaunieces un Aleksandras Jātnieces-Labuckas komanda ar nosaukumu «Black mafia racing team», savukārt godpilno trešo vietu ieguva «Tām kurām rallijs asinīs» - Zita Kalniņa un Diāna Nagle.

Kopumā rallijā piedalījās 245 ekipāžas. Katrā no tām trasē devās divas apņēmības pilnas daiļā dzimuma autobraucējas. Pašas dalībnieces atzina, ka trase bija ļoti pārdomāta.

«Esam pārsteigtas. Cerējām tikt pirmajā simtniekā, jo jau pirmajā kontrolpunktā nomaldījāmies, sanāca arī kavēties un vienam kontrolpunktam pat pabraucām garām,» pēc sacensībām pastāstīja komandas «Black angels» pārstāves. «Par laimi visu operatīvi izlabojām, skrējām caur dubļiem, ātri reaģējām un uzvarējām. Tagad atliek noticēt, ka pirmo reizi kaut kur esam uzvarējušas. Nākamgad gan jau arī piedalīsimies.»

«Ļoti pozitīvi, ka trase nebija ne par garu, ne par īsu, tieši tik, cik nepieciešams,» izteicās komandas «Playboy zaķi» pārstāves. «Optimāli attālumi starp kontrolpunktiem padarīja braucienu interesantu, garlaicīgi noteikti nebija. Īpaši mums patika uzdevumi, kas bija atjautīgi un jautri. Labi, ka tie visi bija izpildāmi. Kopumā varam teikt, ka brauciens bija aizraujošs un mums tiešām patika.»

«Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad piedalījās daudz vairāk ekipāžu. Atsaucība no sieviešu puses bija liela un pieteikumus pieņēmām gandrīz līdz pēdējai dienai,» atzina BTA Sieviešu dienas rallija producents Gatis Dzeguze. «No savas puses centāmies šo pasākumu padarīt interesantu un aizaujošu rallija dalībniecēm, īpaši piedomājot pie uzdevumiem. Kopumā jāsaka, ka dāmas turējās ļoti braši. Vidēji viņas trasi izbrauca astoņās stundās un tik ilgu laiku pavadīt ceļā, turklāt sacensību apstākļos, kad daļa trases jāveic pilsētā, nebūt nav tik vienkārši.»

«Domāju, ka dāmas godam startēja un ikvienam pierādīja, ka pie auto stūres var būt labākas par stiprā dzimuma pārstāvi,» izteicās AAS BTA viceprezidents Jānis Lucaus. «Neskatoties uz sacensību garu un to, ka svarīgs bija arī laiks, kurā trase tiek nobraukta, smagu negadījumu uz ceļa nav bijis. Tas mūs kā apdrošināšanas sabiedrību un pasākuma atbalstītāju patiesi iepriecina, jo vienmēr esam uzsvēruši, ka drošība uz ceļa ir pats svarīgākais.»

«Tāpat kārtējo reizi esam pārliecinājušies, ka tieši sievietes, neskatoties uz apstākļiem, ir prātīgas un uzmanīgas autobraucējas,» piebilda Lucaus.

Galvenais rallija uzdevums bija izbraukt norādīto maršrutu visātrāk, veiksmīgi izpildot desmit kontrolpunktus. Maršruta karte tika izsniegta rallija dienā. Par braukšanas apstākļiem varēja nebažīties - gandrīz četras piektdaļas ceļa bija asfaltēts un viegli izbraucams segums, kas kopumā sasniedza ap 250 kilometriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu