«Latvijas Leģendu Mājas kartei» pieteiktas jau vairāk nekā 150 leģendāras vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sociālajam projektam «Latvijas Leģendu Mājas karte» pirmās nedēļas laikā pieteiktas jau aptuveni 160 vietas dažādos Latvijas novados.

Līdz šim lielākā atsaucība saņemta no Latgales reģiona - gan iedzīvotāji, gan novadu un pilsētu pašvaldības, gan tūrisma informācijas centri kopumā pieteikuši visvairāk no interaktīvajai kartei šobrīd pievienotajiem objektiem, kas aplūkojami īpaši izveidotā mājas lapā «latvijaslegendas.lv». 
Normunds Labrencis, projekta «Latvijas Leģendu Mājas karte» iniciators: «Esam patīkami pārsteigti par lielo atsaucību no cilvēkiem visā Latvijā – pirmajā projekta nedēļā interaktīvajai Latvijas Leģendu kartei pievienoti vairāk nekā 150 objekti, kas daudzkārt pārsniedz sākotnēji cerēto. 

Projekta mērķis ir apzināt un vienuviet apkopot pēc iespējas vairāk leģendām, interesantiem stāstiem un atmiņām apvītas vietas, kādas Latvijā noteikti  ir vairāk, nekā līdz šim esam uzskatījuši. Prognozēju, ka projekta noslēgumā no iedzīvotāju stāstiem būs tapusi Latvijā tiešām unikāla karte ar daudzām līdz šim nezināmām apskates vietām, tādā veidā popularizējot Latviju un veicinot tās aktīvāku apceļošanu.»

Interaktīvās «Latvijas Leģendu Mājas kartes» tapšanā ir aicināts piedalīties ikviens iedzīvotājs, līdz 31.maijam pievienojot savas leģendas «latvijaslegendas.lv». Pēc tam tiks publicēta karte ar interesantākajām vietām. Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un izmantot iespējas popularizēt savu novadu!

Vienlaikus šajā portālā iespējams iegūt sev noderīgu informāciju par jaunām, līdz šim vēl neapmeklētām tūrisma vietām dažādos Latvijas reģionos, dalīties savos iespaidos ar citiem, kā arī nobalsot par sev tīkamākajām Latvijas Leģendām.
 
«Latvijas Leģendu Mājas karte» top pateicoties īsta krējuma saldējumu sērijas Latvijas Leģendas saldējumiem «Mājas» ar dzērveņu - rupjmaizes kārtojuma, ābolkūkas – kanēļa un konfektes «Gotiņa» garšām, kuru receptūrā ņemtas vērā latviešu iecienītās garšas un tradīcijas.

Projektā iesaistījusies lielākā daļa Latvijas tūrisma informācijas centru, bibliotēku un pašvaldību, tajā skaitā Jelgavas, Liepājas, Daugavpils, Valmieras pilsētas, Balvu novada, Balvu novada, Rojas novada, Alojas novada, Rūjienas novada, Viesītes novada, Līgatnes novada un u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu