Alkoholu reklamē eksāmenos un bankās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Veselības ministrija (VM) nosūtījusi vēstules Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Latvijas Bankai, kurās pauž neizpratni par valsts iestāžu iesaistīšanos netiešā alkohola reklamēšanā, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders, Veselības ministrijas preses sekretārs.

VM norāda, ka šogad 12.klašu angļu valodas eksāmena klausāmajā daļā bija iekļauts plašs informatīvs materiāls par viskija «Tullamore» kompānijas dibināšanu un tās vēsturi. VM vērš IZM uzmanību uz to, ka atkarību veicinošu vielu lietošanas tēmu iekļaušana izglītības iestāžu eksāmenu programmās nav pieļaujama.

Tāpat VM pauž neizpratni par Latvijas Bankas rīcību, laižot apgrozībā jaunu viena lata monētu ar alus kausa attēlu. Kaut arī alus ir viens no tradicionālajiem latviešu dzērieniem svētkos, ministrija uzskata, ka bija iespējams izvēlēties citus Līgo svētkus simbolizējošus attēlus.

Vēstulēs abām valsts institūcijām VM norāda, ka Latvija diemžēl ir valsts ar vienu no augstākajiem alkoholisko dzērienu patēriņa rādītājiem Eiropas Savienībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu