Austrumu kārums - pahlava

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

Nepieciešams:

800 g kārtainās mīklas
100 g sviesta
1 olas dzeltenums
2 glāzes valriekstu
1 tējkarote kanēļa
250 g medus
100 g cukura

Pagatavošana:

Riekstus sasmalcina un sajauc ar kanēli, nedaudz atstāj veselus, ar ko rotāt. Sviestu izkausē. Formu, kurā cepsiet pahlavu, izsmērē ar sviestu un ieklāj ļoti plāni izrullētu mīklas kārtu, to pārsmērē ar kausētu sviestu un uzliek virsū otru ļoti plānu mīklas kārtu.

Mīklai uzkaisa riekstus, atkal liek mīklu, pārsmērē ar sviestu. Tā turpina, līdz visa mīkla un rieksti izlietoti. Jo vairāk kārtu, jo garšīgāka pahlava.

Pēdējā kārta ir mīkla, to pārsmērē ar olas dzeltenumu. Pahlavu ar nazi sagriež rombos, katrā rombā liek pa riekstam. Cep 180 grādos 45 minūtes.

Uzvāra 100 ml ūdens, tajā izšķidina cukuru un turpina vārīt, pieliek medu, pavāra. Gatavu pahlavu pārlej ar medus un cukura sīrupu un atstāj uz 7 stundām, tad sagriež gabaliņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu