AM nodos Rīgas domei septiņas ēkas Dunavas ielā 13

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabinets pieņēma rīkojumu par nekustamā īpašuma Dunavas ielā 13, Rīgā, nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā. Minētais īpašums līdz šim atradās Aizsardzības ministrijas (AM) valdījumā, taču patlaban septiņas būves vairs nav nepieciešamas valsts aizsardzības īstenošanai, un tās nolemts nodot pašvaldībai. 

Rīkojums nosaka, ka Rīgas domei minēto īpašumu vajadzētu izmantot pašvaldības autonomo funkciju īstenošanai - nodrošināt veselības aprūpes pieejamību, kā arī veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību, sekmēt saimniecisko darbību attiecīgajā administratīvajā teritorijā un rūpēties par bezdarba samazināšanu. 

AM norāda, ka rīkojums sagatavots, lai nodrošinātu deklarācijā par Valda Dombrovska (V) vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību noteikto - samazināt administratīvo struktūru skaitu, pilnveidot civilās un militārās plānošanas principus atbilstoši NATO un Eiropas Savienības doktrīnām, koncentrējot līdzekļus bruņoto vienību kaujas spēju paaugstināšanai. 

Rīgas dome jau ar 2011.gada 30.augusta sēdes lēmumu piekritusi pārņemt minēto īpašumu. 

Ņemot vērā to, ka ekonomiskā situācija valstī ir mainījusies, kā arī Nacionālo bruņoto spēku optimizāciju un administratīvo struktūru skaita samazināšanu, turpmāk īpašums valsts aizsardzības funkciju nodrošināšanai nav nepieciešams. Tāpēc AM nolēmusi par īpašuma atsavināšanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu