Hodžsonam piedāvās vadīt Anglijas futbola izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola valstsvienības galvenā trenera amats tiks piedāvāts pašreizējam premjerlīgas kluba «West Bromwich Albion» vadītājam Rojam Hodžsonam, pavēstījusi Anglijas Futbola asociācija (FA).

Svētdien FA no «West Bromwich Albion» kluba vadības saņēma atļauju uzsākt sarunas ar Hodžsonu.

Iepriekš par reālāko pretendentu uz izlases galvenā trenera vietu tika uzskatīts «Tottenham Hotspur» galvenais treneris Harijs Rednaps, tomēr FA izvēlējusies Hodžsona kandidatūru.

Rednaps jau novēlējis Hodžsonam veiksmi darbā ar Anglijas izlasi. «Man nav nekādu problēmu ar to. Vēlu Hodžsonam visu to labāko, jo viņš ir lielisks cilvēks. Es izbaudu darbu ar «Tottenham Hotspur» komandu, un ne uz vienu neturu ļaunu prātu.»

Bijušais «Liverpool FC» galvenais treneris Hodžsons 2010. gadā aizveda Londonas «Fulham» līdz UEFA Eiropas līgas finālam, kurā klubs piekāpās Madrides «Atletico» komandai, un tika atzīts par Anglijas labāko gada treneri.

Vēlāk vasarā ar Hodžsonu līgumu noslēdza tituliem bagātā «Liverpool FC», bet sezona komandai bija neveiksmīga, un pagājušā gada janvārī uz mutiskas vienošanās pamata Hodžons pameta Liverpūles klubu. «West Bromwich Albion» komandu Hodžsons sāka vadīt pagājušā gada februārī.

Kā zināms, no Anglijas izlases galvenā trenera posteņa februāra sākumā sensacionāli atkāpās itāliešu speciālists Fābio Kapello. Viņš izvēli par labu amata pamešanai veica pēc tikšanās ar FA vadību, kas itālieti uz pārrunām bija izsaukusi pēc iepriekš publiski izteiktās kritikas par asociācijas lēmumu atņemt izlases kapteiņa statusu rasisma skandālā iesaistītajam Džonam Terijam.

Pašlaik valstsvienības galvenā trenera pienākumus pilda Anglijas U-21 izlases vadītājs Stjuarts Pīrss.

Kapello par Anglijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2007. gada 14. decembrī. Iepriekš izlasi vadīja Stīvs Maklārens, kurš tika atlaists pēc Anglijas nekvalificēšanās 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā Anglijas izlase spēlēs D apakšgrupā kopā ar Franciju, Zviedriju un vienu no turnīra mājiniecēm Ukrainu. Eiropas čempionāta finālturnīrs no 8.jūnija līdz 1. jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu