Šāvējam Kuzminam <i>wild card</i> un devītās olimpiskās spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pieredzējušais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins šogad Londonā startēs savās devītajās olimpiskajās spēlēs, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Šaušanas federācijas (LŠF) ģenerālsekretārs Valērijs Vaskis.

Lai arī iepriekš Kuzmins nespēja kvalificēties Londonas Olimpiādei, neizpildot kvalifikācijas normatīvu, Starptautiskā Šaušanas federācija piešķīrusi Latvijai vienu īpašo ielūgumu jeb wild card dalībai olimpiskajās spēlēs.

Īpašais ielūgums piešķirts tieši Kuzmina pārstāvētāja disciplīnā - ātršaušanā ar pistoli.

Kā apstiprināja Vaskis, jau izpildītas visas formalitātes un 65 gadus vecais Kuzmins apstiprināts Latvijas komandas sastāvā.

Pašlaik sportists trenējas Itālijā un Vācijā, kur startē sacensībās, lai pēc iespējas labāk sagatavotos Olimpiādei.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976. gadā, bet izlaida 1984. gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām - zelta 1988. gadā un sudraba 1992. gadā.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kas sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Pirms četriem gadiem Pekinā Kuzmins ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē ieņēma 13.vietu.

Līdz šim diviem sportistiem tomēr ir izdevies piedalīties deviņās Olimpiādēs - austrietis Hūberts Raudašls no 1964. līdz 1996. gadam piedalījās burāšanas sacensībās, izcīnot arī divas godalgas, bet kanādietis Aiens Torps no 1972. līdz 2008. gadam, izlaižot 1980. gada Olimpiādi, piedalījās jāšanas sporta sacensībās un tika pie vienas godalgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu