Sāksies pirtnieku čempionāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 No šodienas līdz 3.augustam Siguldas novada «Brūveros» notiks starptautisks pirtnieku meistarības čempionāts un festivāls «Latvijas pirts», informēja «Latvijas pirts 2012» organizatore Sandra Stumbre.

Pirtnieku meistarības čempionāts Latvijā tiek organizēts pirmo reizi. Čempionātā aicināti piedalīties labākie pirtnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas, Izraēlas un Vācijas.

Pirtnieki, mērojoties meistarībā, demonstrēs pēriena un gara vadīšanas tehniku, dažādas slotas un citus pirts meistara paņēmienus.

Šādi pirtnieku meistarības čempionāti jau notiek vairākus gadus Lietuvā, Krievijā un Somijā - Latvijas komanda tajos guvusi labu vērtējumu.

Festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja pērties pie čempionāta dalībniekiem, izjust citu tautu pēršanas māku, kā arī varēs baudīt kosmetoloģijas un masāžas skolas «Master Class» darbu.

Biedrības «Latvijas Pirts» valdes locekle Stumbre biznesa portālu «Nozare.lv » iepriekš informēja, ka plānots veidot sadarbību ar ienākošā tūrisma aģentūrām un vairāk informēt aģentūru darbiniekus par pirts pakalpojumiem, lai ieinteresētu arī ārvalstu tūristus vairāk izmantot pirtnieku pakalpojumus.

Ārvalstu tūristu piesaistīšanai plānots pilnveidot sadaļu «Latviešu pirts kultūra» Tūrisma attīstības valsts aģentūras mājaslapā, kā arī palīdzēt pirtniekiem apgūt un uzlabot prasmi pastāstīt par saviem pakalpojumiem un reklamēt tos.

Lai ārvalstu tūristam būtu vieglāk uztverama informācija par to, kas ir pirts Latvijā, plānots pašreizējo biedrības mājaslapas nosaukumu «Latvijaspirts.lv» aizstāt ar «Termorelax.com».

Biedrība «Latvijas Pirts» dibināta 2007.gada pavasarī. Tās galvenais darbības mērķis ir sekmēt un veicināt pirts pakalpojumu nozares izveidi un tās produktīvu attīstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu