Lelles – marionetes iziet Jelgavas ielās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavā, kā jau kosmosa Planētā «Ledus», viesojas arī īsti kosmiskie tēli – galvenie Uzvaras parka iemītnieki. Lelles – marionetes ir gandrīz piecus metrus augstas un kustīgas, kas ir Latvijā veidots jaunums. Pirmie to varēs redzēt 15. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla apmeklētāji.

Lielās lelles veidotas no plastmasas pudelēm un kā saistmateriāls izmantota līmlente. Lai tās izskatītos īpaši kosmiski – izmantotas gaismu virtenes, kas ieinstalētas lellēm iekšpusē. Dekoratīvie materiāli – leļļu mati un svārki veidoti no agro plēves, kas ir viegla un vējā grezni plīvo.

Lelles – marionetes ir gandrīz piecus metrus augstas. Tās balsta metāla konstrukcija, kas piestiprināta uz koka platformas un tas viss nodrošina arī lelles kustīgumu, jo platforma ir uz riteņiem, savukārt ar metāla stieņu palīdzību to var iedzīvināt – jebkurš interesents var pakustināt lellei rokas un kājas.

Šādas Latvijā ražotas lelles ir jaunums, kuru festivāla apmeklētājiem atrādīs jau šovakar, 8. februārī plkst. 18.

Ledus skulptūras Jelgavā aicinām novērtēt no 8. – 10. februārim, kad Latvijas ledus skulptūru festivāls svin 15 gadu jubileju. Šajā laikā Uzvaras parks pārtapis Planētā «Ledus», kuru izveidojuši 30 pasaulē atzīti mākslinieki no 10 valstīm - Krievijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Lielbritānijas un ASV.

www.icelv.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu