Atklāj grupējumu, kas ar dokumentu viltošanu ieguvis īpašumtiesības uz vairākiem dzīvokļiem (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Valsts policija atklājusi kādas organizētas grupas nelikumīgās darbības ar nekustamajiem īpašumiem - krāpnieki, viltojot dokumentus, ieguva īpašumtiesības uz vairākiem dzīvokļiem Rīgā un pēc tam tos realizēja, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Virse informēja, ka grupā darbojās deviņi cilvēki, taču galvenais organizators bija kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā policija noskaidrojusi, ka, viltojot dokumentus, personas ieguvušas īpašuma tiesības uz vairākiem dzīvokļiem, kas bija valstij piekritīga bezsaimnieka manta, kā arī mirušu privātpersonu dzīvokļi. Vēlāk, izmantojot šos viltotos dokumentus, īpašumi tika realizēti par salīdzinoši nelielām summām, kopumā iegūstot 37 662 latu. Noskaidrots, ka krāpnieki šādā ceļa bija plānojuši realizēt vēl vairākus nekustamos īpašumus, kuru aptuvenā vērtība kopā pārsniedz 140 000 latu.

Kriminālprocess, kurā grupa tiek turēta aizdomās par desmit noziedzīgu nodarījumu epizodēm, šā gada 1.martā nosūtīts Rīgas apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu