Klasiskais mājas kvass (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

· Ūdens – 3,5 l (vislabāk izmantot avota ūdeni)

· Rudzu maize - 500 g

· Cukurs - 200 g

· Rozīnes - 1 sauja

· Raugs - 20 -25 g.

· Rudzu milti - 1 glāze

Pagatavošanas laiks: 7 h.

Pagatavošana:

  1. Sagriez rudzu maizi nelielos gabaliņos un izkaltē cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā tik ilgi, lai tā nedaudz apbrūninās
  2. Aplej rudzu grauzdiņus ar siltu ūdeni un atstāj uz vismaz 3 stundām
  3. Nokās iegūto šķidrumu.
  4. Atsevišķā traukā liec rudzu miltus, pievieno cukuru, raugu un vēl nedaudz silta ūdens.
  5. Atstāj siltā vietā uz vismaz 1 stundu, lai raugs sāk «atdzīvoties».
  6. Pievieno raugu no rudzu maizes nokāstajam ūdenim, pievieno rozīnes un apklāj trauku ar marli.
  7. Atstāj kvasu siltā vietā lai sāktos rūgšanas process, uz aptuveni 3-4 h.
  8. Nokās kvasu un liec ledusskapī atdzesēties.
  9. Nu tavs mājas kvass ir gatavs!

Aikāgaršo ieteikums!

Lai uzlabotu vai dažādotu kvasu, vari pievienot arī zaļumus, žāvētus augļus, ķimenes vai pat iesalu.

Lai kvass iznāktu dzirkstošs, pirms likšanas ledusskapī iepildi to pudelēs.

Ņem vērā ka šis ir ātrais, dzīvais kvass, tāpēc to nebūtu ieteicams glabāt ilgāk par vienu dienu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu