Latvija pieteikusies rīkot Eiropas U-18 čempionātu pludmales volejbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija pieteikusies nākamajā gadā rīkot Eiropas U-18 čempionātu pludmales volejbolā, kas būtu kā pirmais solis vēl lielāku sacensību organizēšanai, šodien preses konferencē izteicās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pārstāvji.

«Esam saņēmuši idejisku atbalstu no Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) un aizvadām pozitīvas sarunas,» izteicās LVF pludmales volejbola koordinators Egils Cīrulis. «Pēc tam plānojam katru gadu iet solīti uz priekšu un rīkot arvien lielākas sacensības.»

Kā izteicās LVF pārstāvji, ceturtdien viņiem plānotas sarunas ar Ventspils pilsētas vadību, kas izteikusi vēlmi izveidot stadionu augstākā līmeņa pludmales volejbola sacensību sarīkošanai. Tāpat tādu iniciatīvu izrādījusi arī Lucavsala.

Šī gada prestižākās sacensības Latvijā notiks šajā nedēļas nogalē, kad Rīgā tiks aizvadīts Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms, kurā pirmoreiz Latvijā tiks iegūti arī pasaules ranga punkti.

«Punkti nav mazie, un šāda iespēja ir tikai dažiem zonālajiem turnīriem, tāpēc šīs būs ļoti nozīmīgas sacensības daudziem jaunajiem sportistiem,» atzina Cīrulis, piebilstot, ka pasaules ranga punktus iespējams iegūt vien trijos no pieciem EEVZA posmiem.

Rīgā pie pludmales volejbola centra «Brazīlija» no 25. līdz 28. jūlijam notiks ceturtais šīs sezonas posms vīru konkurencē, un pirmajos trijos uz goda pjedestāla allaž kāpuši Latvijas sportisti. Ja pirmajā posmā Baltkrievijā Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters izcīnīja trešo vietu, nākamajos divos šomēnes uz goda pjedestāla kāpuši gan Solovejs/Finsters, gan arī Haralds Regža/Armands Āboliņš, turklāt pagājušās nedēļas nogalē Viļņā abi Latvijas pāri izcīnīja dubultuzvaru.

Arī Rīgas posmā šie Latvijas pāri izlikti ar pirmajiem diviem numuriem, tomēr nav zināms, vai viņi paspēs ierasties, jo ceturtdien Krievijas pilsētā Anapā sāks dalību «Open» sērijas posma pamatsacensībās.

Rīgas sacensībām ģenerālsponsors būs apdrošināšanas sabiedrība «Ergo», kas šogad atbalsta visas Latvijas pludmales volejbola līgas sacensības. To balvu fonds būs 2500 eiro (1750 latu).

Kā izteicās «Ergo» valdes locekle Baltijā Ingrīda Ķirse, pagaidām sadarbība ir noslēgta par pludmales volejbolu, bet varbūt nākotnē apdrošinātāji pievērsīsies arī bērnu aktivitātēm.

Savukārt LVF prezidents Atis Sausnītis sadarbību ar «Ergo» nosauca kā pludmales volejbola piramīdas pirmo līmeni, bez kura nav iespējams sasniegt virsotni.

EEVZA Rīgas posma kvalifikācija ceturtdien sāksies plkst. 13.00, piektdien sāksies pamatturnīrs, bet finālmačs svētdien sāksies plkst. 16.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu