«Baltā nakts» uz Noasa piedāvā: «Naivās mūzikas vakars Naivās mākslas muzejā» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Martinovs

Svinot «Balto nakti», Naivās mākslas muzejā uz AB Dambja notiks Naivās mūzikas vakars. Pasākumā uzstāsies četras dažādus mūzikas žanrus pārstāvošas apvienības, kā arī visā «Baltās nakts» norises laikā būs atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja ekspozīcija.

2013. un 2014. gada sezonā Latvijas Naivās mākslas muzeja devīze ir «Es Būšu muzejā» . Šā gada ekspozīcija pauž autoru neapslāpējamu vēlmi radīt, kā arī atbalsta veselīgu māksliniecisku ambīciju, jo «naivie» mākslinieki, izrāda ne vien tiekšanos pēc mākslinieciskās pilnības, bet arī vieglu pašironiju par mākslinieka profesiju.

Vakaru atklās indie grupa «Gaujarts», kas pastāvēšanas laikā ir izdevuši divus veiksmīgus albumus. Bez tā, grupa ir sniegusi neskaitāmus koncertus Latvijā un ārpus tās, piedalījusies teātra izrādēs, kā arī uzstājusies kopā ar simfonisko orķestri. Grupa savu savdabīgi austrumeiropisko, dinamisko un oriģinālo skanējumu apvieno ar pārdomas rosošiem dziesmu vārdiem, kas reizēm ir aizgūti no latviešu dzejniekiem.

Ģitārists Reinis Jaunais vēl nesen prezentēja savu albumu «Plika ģitāra», un nu ir nodevies jauniem muzikāliem eksperimentiem. Kopā ar perkusionistu Artūru Veinbergu un citiem mūziķiem, Reinis Jaunais ir sagatavojis jaunu, iepriekš nedzirdētu vokāli instrumentālu priekšnesumu, un par godu Baltajai naktij, Naivās mūzikas vakarā būs dzirdams tās pirmatskaņojums.

«Band Mango» ir enerģiska pankroka grupa no Rīgas. Grupas kontā jau ir divi albumi un savu vairāku gadu pastāvēšanas laikā ir paguvusi sniegt koncertus ne tikai Latvijā, bet arī uzstājoties izbraukusi šķiet visu Eiropu un Balkānus. Grupas enerģiskā mūzika iekustina klausītājus katrā grupas koncertā.

Sintezatori, bungu mašīnas un ģitāras, kā arī reps apvienojumā ar skaistām melodijām – tā varētu raksturot uzlecošo muzikālo apvienību Origo Boys, kuras spēlēšanas manieri grūti iekļaut kādā jau esošā mūzikas stilā. Grupā ir apvienojušies mūziķi no dažādām Latvijas mūzikas grupām, lai radītu ko svaigu Latvijas klausītāju ausīm, savam priekšnesumam pieejot arī ar krietnu humora devu. Svinot «Balto nakti», Naivās mākslas muzejā uz AB Dambja notiks Naivās mūzikas vakars. Pasākumā uzstāsies četras dažādus mūzikas žanrus pārstāvošas apvienības, kā arī visā «Baltās nakts» norises laikā būs atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja ekspozīcija Svinot «Balto nakti», Naivās mākslas muzejā uz AB Dambja notiks Naivās mūzikas vakars. Pasākumā uzstāsies četras dažādus mūzikas žanrus pārstāvošas apvienības, kā arī visā «Baltās nakts» norises laikā būs atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja ekspozīcija.

Pasākuma programma:

  • 21:00 Gaujarts
  • 22:00 Reinis Jaunais un draugi
  • 23:00 Band Mango
  • 24:00 Origo Boys

Latvijas Naivās mākslas muzejs atvērts no 20.00 – 01.00

Pasākumu atbalsta Rīgas dome, Latvijas Naivās mākslas muzejs, Kultūras un mākslas projekts NOASS

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu