VID atgādina: kases čekos un kvītīs summa būs jānorāda gan latos, gan eiro (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja, CC BY-NC-ND 2.0

Sākot ar 1.oktobri un līdz 2014.gada 30.jūnijam, izsniedzot kases čeku patērētājam — fiziskajai personai, darījuma kopsummai čekos ir jābūt norādītai gan latos, gan eiro, atgādina Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID aicina kases aparātu un kases sistēmu lietotājus, ja tas vēl nav izdarīts, savlaicīgi sazināties ar kases aparātu apkalpojošajiem dienestiem, lai vienotos par kases aparātu pārprogrammēšanu.

Darījuma kopsummai vienlaikus gan latos, gan eiro no 1.oktobra līdz 30.jūnijam jābūt norādītai, arī noformējot VID reģistrētās kvītis.

Kā izņēmumi, uz kuriem neattiecas prasība darījumu kopsummu kases čekos un kvītīs norādīt gan latos, gan eiro, ir noteikti tirdzniecības automāti (piemēram, kafijas, sulu, saldumu automāti, kas izsniedz preci bez pārdevēja klātbūtnes) un virkne kases aparātu modeļu. Gadījumos, ja tomēr pircējs vēlēsies zināt darījuma kopsummu gan latos, gan eiro, minēto kases aparātu modeļu lietotājiem pēc pircēja pieprasījuma tā būs jāieraksta kases čekā ar roku un jāapstiprina ar savu parakstu.

Norādot darījuma kopsummu (kopējo summu ar pievienotās vērtības nodokli) kases čekā vai VID reģistrētajā kvītī latos un eiro, konvertācijai izmantojams Eiropas Savienības Padomes noteiktais oficiālais maiņas kurss, proti - 0,702804 lati par vienu eiro, kā arī jāievēro Euro ieviešanas kārtības likuma 6.pantā noteiktie noapaļošanas principi.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu