Šodien pūtīs nepatīkams vējš; ceļi vietām apledos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Joe Chang, CC BY-NC-ND 2.0

Šodien saule mīsies ar mākoņiem, būtiski nokrišņi nav gaidāmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Pūtīs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē (m/s).

Gaisa temperatūra -1...+4 grādi, Rīgā +1...+3 grādi.

Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, izņemot Kurzemi, kur ceļi vietām apledo.

Liepājas virzienā apledojuma veidošanas apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Annenieki – Skrunda. Brauktuves kaisa.

Ventspils virzienā apledojuma veidošanas apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Strazde - Usma. Brauktuves kaisa.

Uz reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Kuldīgas, Saldus, Talsu un Ventspils apkaimēs. Autoceļi vietām apledojuši, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais «melnais ledus», kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī laicīgi sagatavot savus transportlīdzekļus braukšanai ziemas apstākļos, īpaši pievēršot uzmanību transportlīdzekļa riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

LVC atgādina, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam automašīnām jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu