Ātrslidotājs Silovs Soču Olimpiādei kvalificējies divās disciplīnās (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs februārī gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm kvalificējies divās disciplīnās, bet vēl divās ir viens no pirmajiem rezervistiem, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportists. 

Kvalifikācija Soču Olimpiādei notika šīs sezonas pirmajos četros Pasaules kausa posmos, no kuriem noslēdzošais aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts Berlīnē. Samērā sarežģītā kvalifikācijas sistēma, kurā dalībnieki tiek atlasīti no diviem kvalifikācijas rangiem, noteikusi, ka Silovs Sočos startēs 1000 un 1500 metru distancēs.

Tāpat viņš ir viens no pirmajiem rezervistiem 500 un 5000 metru distancēs. Silovs uzsvēra, ka 5000 metros nestartēs jebkurā gadījumā, bet 500 metrus kvalificēšanās gadījumā izmantos kā sagatavošanos 1000 metriem, kas notiks divas dienas vēlāk.

Līdz olimpiskajām spēlēm Silovs plāno strādāt pie tehnikas uzlabošanas un janvārī startēt Eiropas čempionātā, kas notiks Norvēģijā.

Oficiāli nacionālās federācijas par izcīnītajām kvotām tiks informētas 23. decembrī. Turpinājumā federācijas atbildēs, kuras kvotas izmantos, un līdz 24. janvārim oficiāli kļūs zināms, vai Silovs varēs piedalīties arī 500 metru sacensībās.

Kā zināms, Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, kļūstot par divkārtējo absolūto Eiropas čempionu. Olimpiskajās spēlēs viņš debitēja 2010. gadā Vankūverā, kļūstot par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās sacensībās startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā. Toreiz latvietis labāko rezultātu sasniedza šorttreka 1500 metru distancē, kurā ieguva desmito vietu, bet ātrslidošanā Silovs izcīnīja 20. vietu 5000 metros.

Kopš 2011./2012. gada sezonas Silovs pievērsies tikai ātrslidošanai, šī gada februārī pirmoreiz kāpjot uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos šajā sporta veidā. Tāpat viņš reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausā kāpa arī šorttrekista karjeras laikā.

Bez vienas ceļazīmes ātrslidošanā Soču olimpiskajām spēlēm līdz šim oficiāli kvalificējusies arī Latvijas hokeja izlase, pa vienai vietai Latvijai ir arī vīriešu un sieviešu biatlona sacensībās, bet vēl vienu ceļazīmi nopelnījis šorttreka slidotājs Roberto Puķītis. Citos sporta veidos olimpiskā kvalifikācija turpinās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu