Foto: ASV pēc anomālā aukstuma viļņa dabas katastrofu filmu cienīgi skati (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ievērojamais un sen nepieredzētais aukstuma vilnis, kas šajā nedēļas nogalē izplatījās virs Ziemeļamerikas centrālajiem un ziemeļu rajoniem, pamazām turpina pārvietoties uz austrumiem.

Kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, sagaidāms, ka lielais sals, kas ieplūdis no polārajiem reģioniem, turpinās virzīties uz austrumiem un gaisa temperatūra nedēļas gaitā kļūs mērenāka. Tikmēr brāzmainie vēji, kas šķērso Lielo ezeru siltos ūdeņus, aizvien radīs labvēlīgus apstākļus stiprai snigšanai.

Lielākais sniega segas pieaugums ASV novērots Mičiganas štatā - līdz 45-50 centimetriem (cm), kā arī Ilinoisas, Indianas un Ohaio štatos - līdz 40 cm, tomēr daudzviet snigšana vēl aizvien turpinās.

Savukārt zemākā gaisa temperatūra, kas saistīta ar polārā gaisa advekciju (auksts gaiss ieplūst no polārajiem reģioniem, atnesot tiem raksturīgus laika apstākļus) dienvidu virzienā, sasniedza - 40 grādus Minesotas štatā. Tikmēr citos štatos un arī Kanādā sals bijis mērenāks vai arī gaisa temperatūra bijusi konkrētam reģionam raksturīga.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu